Ομιλείτε Γαλλικά [από το δημοτικό]

Όταν τα σχολεία σου μπάζουν (κυριολεκτικά) από παντού κι εσύ την βλέπεις Champs Elysee.

 


Το ενδεχόμενο να ενταχθεί η διδασκαλία του μαθήματος της γαλλικής γλώσσας από το δημοτικό και συγκεκριμένα στη Στ’ τάξη, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει σταλεί από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου στις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων μέσα από την οποία ενημερώνονται σχετικά.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, η Διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας καλείται όπως ενημερώσει σχετικά τους εκπαιδευτικούς της, ώστε να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο στο οποίο υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αποδεκτά τεκμήρια γνώσης της γαλλικής γλώσσας της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι εξετάζεται η περίπτωση όπως το υπουργείο Παιδείας αναλάβει την επιμόρφωση των δασκάλων ούτως ώστε να είναι θέση να διδάξουν το μάθημα των Γαλλικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου δύο χρόνια, Υπουργείο και εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν συμφωνήσει ότι δεν θα ενταχθεί άλλη ξένη γλώσσα πέραν των αγγλικών στο δημοτικό, ένεκα της ήδη φορτωμένης ύλης των μαθητών.


Σχετικα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γίνεται 69

Στις 9 Αυγούστου, στο Κάστρο της Πάφου θα συμβεί κάτι μαγικό

Θέλεις να ζήσεις από κοντά την εμπειρία του τελικού Starbucks Barista Championship 2019

Γιατί κάποιοι παντρεμένοι άντρες δεν φοράνε τη βέρα τους;

Στην Κύπρο, το γάλα, το τυρί και τα αυγά τα πληρώνουμε σε βάρος χρυσού