Έρχεται ανοιξιάτικος καιρός στην Κύπρο

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-2 μποφόρ και το απόγευμα θαλάσσιοι 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Συγκεκριμένα θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί ασθενής παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 9 στα παράλια και 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος καιρός από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται από περίπου 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό μάλλον θα έχουμε το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις στην ανώτερη ατµόσφαιρα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ