Είσαι για βόλτα στο Δάσος Μαχαιρά;

Έχουμε κάτι πολύ καλό να σου προτείνουμε για την άλλη βδομάδα, τότε που θα έχουν τελειώσει μάλιστα τα καρναβάλια και όλα αυτά.

 


Article featured image
Article featured image

Την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στις 10:00πμ, θα βρισκόμαστε στον εκδρομικό χώρο «Μάντρα του Καμπιού» στο Δάσος Μαχαιρά για να βιώσουμε τη φύση με διαφορετικό τρόπο! Τι θα κάνουμε; Μαζί με το Birdlife Cyprus θα κάνουμε τέταρτο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης και πικνίκ*!

Ξέχασε τους χάρτες όπως τους ξέρεις! Το εργαστήρι ξεκινά με σύντομη παρουσίαση των μεθόδων δημιουργικής χαρτογράφησης καθώς και κάποιων παραδειγμάτων. Μετά από αυτή την εισαγωγή στη δημιουργική χαρτογράφηση, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τη φύση γύρω σου ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου και να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Τι μορφή θα πάρει άραγε ο δικός σου χάρτης; Θα είναι τρισδιάστατος, θα αποτυπώνει υφές, θα είναι βίντεο; Οι πιθανότητες είναι απεριόριστες…

Αφού τελειώσεις το έργο σου, μπορείς να το υποβάλεις στον διαγωνισμό ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’, για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Αν δεν ολοκληρώσεις το έργο σου στο εργαστήρι, μην ανησυχείς - μπορείς να τον τελειοποιήσεις πριν μας τον παραδώσεις (η προθεσμία υποβολής συμμετοχής είναι στις 30/3/18). Στο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή ατομικά ή ως ομάδα. Με το που τελειώσουμε με τη χαρτογράφηση θα κάνουμε πικνίκ απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής!

Περίμενες την τέλεια αφορμή για να εξερευνήσεις τη φύση; Τώρα τη βρήκες! Ανυπομονούμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις! Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ: wildfornature.birdlifecyprus.org

Για δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 22 Φεβρουαρίου): 22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τον κώδικα πρακτικής που προωθεί τον σεβασμό προς τη φύση, για να μην προκληθεί οποιαδήποτε ενόχληση στις περιοχές που πραγματοποιούνται τα εργαστήρια.

*Οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν να φέρουν δικό τους ποτό και φαγητό για το πικνίκ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας 'Γουάιλντ φορ νέιτσουρ' (wild for nature) την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona's Art, το AWOL και Get Out.

Χορηγός επικοινωνίας CITY.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ