Πότε αλλάζει ο καιρός στην Κύπρο;

Το Σάββατο ο καιρός συνεχίζει να είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Τα φαινόμενα σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονα και παρατεταμένα.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται πολύ πυκνή χιονόπτωση με βαριές χιονοστρώσεις, κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Από αργά το απόγευμα ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά, ισχυροί 5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές ή/και καταιγίδες, κυρίως για το ανατολικό μισό του νησιού, αλλά ο καιρός σύντομα βελτιώνεται σημαντικά.

Την Κυριακή αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει προσωρινά την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταµένες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Σταδιακά τα φαινόµενα αναµένεται να εξασθενίσουν. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά αργότερα θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί, µέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεµα, ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά τοπικά θα είναι ταραγµένη. Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, µέτριοι 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση τη ∆ευτέρα και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τρίτη και την Τετάρτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ