Ναι ρε φίλε, είμαστε τριτοκοσμικοί

Και ίσως ο χαρακτηρισμός αυτός να είναι επιεικής.

 


Article featured image
Article featured image

«Μα πως; Γιατί; Είσαι υπερβολικός. Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες τους κόσμου αυτό συμβαίνει. Να δούμε τι έκαμε τούτη, τζιαι εβρέθηκε σε τούτην την κατάσταση. Μάνα μου ρε…». 

Δικαιολογίες. Μπόλικες δικαιολογίες για να καλύψουν την ανεπάρκειά μας ως κράτους και ως κοινωνίας να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι μας.

Άλλωστε το λένε τα χαρτιά, όχι της τράπουλας, τα άλλα τα «σοβαρά». Στην Κύπρο έχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, δεν το βλέπετε, δεν το νιώθετε;

Χθες, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η εκπομπή του ΡΙΚ «Καλή σας Μέρα Live», ανέδειξε την ιστορία της Μαρία Δρουσιώτη και του 10χρονου γιού της, οι οποίοι ζουν σε μία καλύβα λίγο πιο έξω από το Αυγόρου. Χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρούχα, χωρίς φαγητό, χωρίς κρεβάτι, χωρίς κουβέρτες.

Η Αλεξία Καρακάννα, παρουσιάστρια της εκπομπής, με μία ανάρτησή της στο Facebook, ενημέρωσε πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι ανάγκες σε τρόφιμα έχουν μεν καλυφθεί, παρόλα αυτά οι ελλείψεις εξακολουθούν να παραμένουν πολλές και ουσιαστικές.

Όσοι λοιπόν μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν είτε με προσφορά αγαθών είτε με προσφορά υπηρεσιών, υπάρχουν ακόμη μεγάλες ανάγκες σε:

- Ρούχα για 11-12 ετών

- Παπούτσια size 34-35

- Κουβέρτες και σεντόνια για 1μιση και διπλό κρεβάτι

- Κάποιος να τοποθετήσει πετρέλαιο στην γεννήτρια που παρέχει μερικώς φως και θέρμανση

- Εθελοντής μηχανικός για το παλιό αυτοκίνητο και για αλλαγή λάστιχων

- Εθελοντής παιδοψυχολόγος, αφού το παιδάκι έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΗ 

- Εθελοντής παιδοαλλεργιολόγος (δεν υπάρχει στο δημόσιο) γιατί το παιδάκι έχει παρουσιάσει απροσδιόριστες αλλεργικές αντιδράσεις

- Το κυριότερο εργασία στη μητέρα

«Όσοι μπορείτε να συνεισφέρετε και οικονομικά θα βοηθήσει σημαντικά. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας. Η Μαρία και ο γιος της δεν έχουν ιντερνέτ και δεν βλέπουν την αγάπη μας. Ας τους την δείξουμε με πράξεις!»



Επικοινωνία Μαρία Δρουσιώτου: 97766192

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ