Έρχονται καταιγίδες και σκόνη από το Μαρόκο

Τη Δευτέρα αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο μισό της μέρας αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές του νησιού κατά διαστήματα.

Οι βροχές τοπικά θα έχουν ένταση και διάρκεια. Στο Τρόοδος πάνω από τα 1700 μέτρα αναμένεται ελαφριά χιονόπτωση με πιθανή ελαφριά χιονόστρωση από τα 1750 μέτρα και άνω, αλλά σύντομα θα μεταλλαχθεί σε χιονόνερο και ακολούθως βροχή.

Το απόγευμα αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά καθώς πλησιάζει το ψυχρό μέτωπο με βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες τοπικά ενδέχεται να είναι έντονες με χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι-νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ αναμένεται αρχικά άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες.

Οι καταιγίδες τοπικά ενδέχεται να είναι έντονες με χαλάζι. Στο Τρόοδος πάνω από τα 1700 μέτρα αναμένεται χιονόπτωση με πιθανή ελαφριά χιονόστρωση (1-2cm) από τα 1750 μέτρα και άνω. Από τα μεσάνυχτα ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ σε περιοχές των καταιγίδων και προσήνεμα παράλια και ορεινά-ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη αναμένεται μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος καιρός και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται να εμφανιστεί σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

Το Σαββατοκύριακο πιθανό να επιστρέψουν οι βροχές.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Το απόγευμα πιθανό να σημειωθεί και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Αργότερα, όμως, ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά αργότερα θα καταστεί ταραγμένη στα προσήνεμα.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ