Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Στην κυπριακή επικαιρότητα ξεχωρίζει η άφιξη στο νησί του 2ου ερευνητικού σκάφους του αμερικανικού κολοσσού ExxonMobil, αλλά και το ενδεχόμενο για βροχές, ενώ εκτός συνόρων παίζει νέο παραλήρημα από τον Τούρκο Πρόεδρο, με πυρά κατά της Ελλάδος.

 

 

Έρχεται και το δεύτερο της ExxonMobil

Το 2ο ερευνητικό της ExxonMobil βρίσκεται λίγο έξω από τη Λεμεσό, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffc, αναμένεται σήμερα, στις 11:00, να καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού.

Μετά το Ocean Investigator, λοιπόν, άγκυρα στη Λεμεσό θα ρίξει και το Med Surveyor.

Ως γνωστό, πρόκειται για τα δύο ερευνητικά σκάφη του αμερικανικού κολοσσού ExxonMobil που θα διενεργήσουν επιστημονικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει της γεώτρησης, η οποία προγραμματίζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018, πιθανόν τον Οκτώβριο.

Διάβασε στο σχετικό ρεπορτάζ του Sigmalive για ποιο λόγο σταμάτησαν πρώτα στη Λεμεσό, πόσες μέρες θα μείνει εκεί το καθένα, ποια θα είναι η δουλειά του καθενός αφού φτάσουν στο οικόπεδο 10, αλλά και για πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι έρευνές τους: https://goo.gl/U26PzX

 

 

Αναμένονται βροχές

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, ενώ στο εσωτερικό δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Το βράδυ, θα παρατηρούνται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και ενδέχεται να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

 

 

Ερντογάν: «Η ΕΕ βοήθησε την Ελλάδα στην κρίση, στην Τουρκία γυρνάνε την πλάτη»

Ο Ερντογάν συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι του, εξαπολύοντας και πάλι  πυρά κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Και συνέχισε: «Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ