Έτσι απαντάνε οι Πατρινοί στον Αμβρόσιο [εικόνα]

Κάποιοι αποφάσισαν, τοιχοκολλώντας αφίσες, να παρακινήσουν κόσμο να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα που ο Αμβρόσιος παρακινούσε τον κόσμο να κάνει στους γκέι.

 


Article featured image
Article featured image

Ή τουλάχιστον αυτό που δεν παραδέχθηκε στο δικαστήριο.

Περιφρονώντας τους ενάγοντες και χωρίς την παραμικρή μεταμέλεια για το «φτύστε τους» που έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο με στόχο τους ομοφυλόφιλους, εμφανίστηκε ως γνωστό ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, αλλά κυρίως για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Η έδρα φαίνεται πως δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές… Εξ ου και τον αθώωσε.

Σημειώνεται πως τη μήνυση εναντίον του Αμβρόσιου είχαν καταθέσει 5 πολίτες, που είχαν νιώσει προσβεβλημένοι από τις φράσεις και τις προτροπές του Μητροπολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μητροπολίτης, σόκαρε με τον κυνισμό του και την άρνηση οποιασδήποτε μεταμέλειας. Μάλιστα, με αφορμή μια φωτογραφία από το Gay Pride με ένα νεαρό ντυμένο παπά, είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε».

Σημείωσε ακόμα ότι είναι «τιμή» του που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου. Στο κήρυγμά του ενάντια στους ομοφυλόφιλους, υποστήριξε ακόμα πως «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους», «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται», ενώ τέλος αρνήθηκε να απευθυνθεί και σε οποιονδήποτε «δεν είναι στην Εκκλησία». «Εγώ μιλώ γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Σε απάντηση των όσων ειπώθηκαν στο δικαστήριο, αλλά και ως ένδειξη αντίδρασης στην απόφαση του δικαστηρίου, στην Πάτρα τοιχοκολλήθηκαν αφίσες σε όλες τις κολώνες της πόλης, που απεικονίζουν τον Αμβρόσιο με την προτροπή «Φτύστε εδώ».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ