Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Αμιγώς κυπριακή η σημερινή επικαιρότητα, με τις πιο σημαντικές ειδήσεις να έρχονται από το εσωτερικό. Μεταξύ  άλλων, τα τρία θέματα που ξεχώρισαν σήμερα είναι η τελεσίδικη απόφαση για την πώληση των εργασιών του Συνεργατισμού, η ποσοτική έρευνα που εμφανίζει τους Κύπριους ως τζογαδόρους, σχεδόν, από τα γεννοφάσκια τους και η απεργία των δημόσιων λεωφορείων στη Λεμεσό. 



 

Ο Συνεργατισμός ξεκίνησε τις διαδικασίες πώλησης των εργασιών του

Η διαδικασία πώλησης της τράπεζας άρχισε χθες 19 Μαρτίου, και προβλέπει την είσοδο επενδυτών από τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι τις 29 Μαρτίου στις 14.00 θα είναι στην διάθεση των επενδυτών τα δεδομένα της για να υποβάλουν προσφορές για το σύνολο της τράπεζας ή στοιχεία του ενεργητικού και των υποχρεώσεών της.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο Σίγμα ότι το καλό κομμάτι του Συνεργατισμού, που αφορά στα εξυπηρετούμενά δάνεια είναι, ήδη, στο στόχαστρο επενδυτικού ταμείου του εξωτερικού, το οποίο είναι και μεγαλομέτοχος κυπριακής τράπεζας.

Δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις είτε στους καταθέτες, είτε στους πελάτες, είτε στο προσωπικό της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας, βεβαίωσε μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ο Διευθυντής στρατηγικής και ανασχηματισμού της Τράπεζας, Γιάννης Σταυρινίδης.



 



Στοίχημα και τζόγο από τα 12 τους χρόνια οι Κύπριοι

Συνολικά 399.750 Κύπριοι, άνω των 15 ετών, ή 75% του συνολικού πληθυσμού άνω των 15 ετών (533.000) ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια. Από αυτό, ένα ποσοστό 6% ή 23.985 άτομα χαρακτηρίζονται ως παθολογικοί ή προβληματικοί παίκτες, ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας για κάποιον που έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με τον τζόγο είναι στην ηλικία των 12,5. Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία IMR για λογαριασμό της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων παρουσιάστηκε χθες (19/3).

 



Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΕΜΕΛ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα και αύριο η Λεμεσός, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι και τουρίστες. Η απεργία αποφασίστηκε έπειτα από το άδοξο τέλος των χθεσινών πολύωρων διαπραγματεύσεων των εργαζομένων της ΕΜΕΛ, με τα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα τους για εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης του 2013. Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού και απολογούνται για την όποια ταλαιπωρία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ