Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Έντονη και η σημερινή επικαιρότητα με τοπικές και διεθνείς ειδήσεις να απασχολούν και να σχολιάζονται. Αυτά που θα απασχολήσουν σήμερα την ειδησεογραφία και ξεχωρίσαμε αφορούν την καμπάνα των 28 της Ευρώπης, στην Τουρκία, τα αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι υψηλές θερμοκρασίες και το σκάνδαλο με το Facebook, το οποίο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ όσες ίσως νομίζαμε. 



 

Η Ευρώπη αντιδρά (επιτέλους) στις προκλήσεις της Τουρκίας

Image result for europe vs turkey

Με την ονομαστική προσθήκη της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτών από την Τουρκία, στοιχείο που δεν υπήρχε σε σχέση με το τελευταίο προσχέδιο, εγκρίθηκε από τους 28 της ΕΕ το κείμενο των συμπερασμάτων για την Τουρκία, το οποίο επιγράφεται «Δράσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο». Παράλληλα η ΕΚ, υπενθύμισε στην Τουρκία τα (13) συμπεράσματά του τον Οκτώβριο του 2014 και τη Διακήρυξη της 21ης ​​Σεπτεμβρίου 2005. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειες αυτές και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να διερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο", τονίζουν οι 28.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Sigmalive



 

Έρχονται (ακόμη) περισσότερη σκόνη και 35άρια

Καθόλου ευχάριστα τα νέα του καιρού για τις επόμενες ημέρες, αφού σύμφωνα με το kitasweather και τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό κύμα σκόνης στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες.

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη και βαθύ βαρομετρικό στην κεντρική Μεσόγειο εκτοπίζει πολύ θερμές αέριες μάζες από τη βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας, ενώ την ίδια ώρα ευνοείται μεταφορά πυκνής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών. Όλα αυτά, σήμερα Παρασκευή

Δεν αναλυτικά τον καιρό ΕΔΩ



 

Οι επόμενη (άσχημη) ημέρα για το Facebook

Image result for facebook skandal

Φαίνεται πως ο απόηχος του σκανδάλου της Cambridge Analytica και του Facebook, είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο φαινόταν στην αρχή, αφού ούτε και η δημόσια παραδοχή του Μαρκ Ζούγκεμπερκ και η απολογία του κατάφερε να κατευνάσει την παλίρροια των εξελίξεων. 

Γεγονός που καταγράφηκε έντονα και στις μετοχές του διαδικτυακού κολοσσού αφού βρίσκονται συνεχώς σε πτωτική πορεία, ενώ μόλις σε δύο ημέρες η εταιρεία έχασε 46 δισ. δολάρια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ