«Έμαθα πόσο σημαντικό είναι να είσαι ενωμένος με τους άλλους»

Μέλη της ομάδας WE AfriHug μας μεταφέρουν εικόνες από το ταξίδι στη Γκάνα.



 


Article featured image
Article featured image

Μετά από το Τόγκο, η ομάδα του WE AfriHug συνέχισε τις δράσεις της στη γείτονα χώρα, τη Γκάνα. Αφού ταξίδεψε πρώτα στην Άκκρα, τα μέλη της ομάδας έφτασαν στον επόμενο προορισμό του πρότζεκτ: την επαρχιακή πόλη του Kpando.

Συνεχίζοντας με το ίδιο πάθος και σκοπό, την ενδυνάμωση της Νεολαίας μέσω της εκπαίδευσης, η ομάδα ένωσε τις δυνάμεις της με τον τοπικό συνεργάτη στη Γκάνα, τη ΜΚΟ UNiTED Projects. Η UNiTED αποτελεί πηγή και κέντρο ενδυνάμωσης με αποστολή να εκπαιδεύει και να ενθαρρύνει συνεργασία παρέχοντας προσβάσιμη πληροφόρηση.



Διάβασε ΕΔΩ περισσότερα για το πρότζεκτ We AfriHug: goo.gl/pfH3aL

 



 

Στις 16 Φεβρουαρίου, η ομάδα αλληλεπίδρασε με 53 μαθητές, οι οποίοι γεμάτοι ενθουσιασμό συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του σεμιναρίου μη-τυπικής μάθησης για τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, οι μαθητές δοκιμάστηκαν σε δραστηριότητες όπως το «Front page», το «The battle of orange» και το «The hidden path». Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας «Front page», οι μαθητές δημιουργούν το πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας, προσπαθώντας να πείσουν τους συμμαθητές τους για την αυθεντικότητα των νέων. Έγιναν παρουσιάσεις όπως «Εξάρτηση από τα ναρκωτικά», δίνοντάς την ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση σε σημαντικά κοινωνικά θέματα. Οι μαθητές ήταν ενεργοί και δραστήριοι, δούλεψαν πάνω σε soft skills όπως δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία και public speaking.

 



 

«Έμαθα πόσο σημαντικό είναι να είσαι ενωμένος με τους άλλους», «Βρήκα τη δύναμή μου και τι μπορώ να πραγματοποιήσω», «Ανακάλυψα τις δυνατότητές μου», ήταν μερικές από τις δηλώσεις των μαθητών μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης εκπαίδευσης. Στις 20 Φεβρουαρίου, ήταν η τρίτη και τελευταία μέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στο Kpando Secondary School. Μετά το πέρας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη τους και να συζητήσουν για την εμπειρία τους με το WE AfriHug και τη μη-τυπική μάθηση.



Απολαύστε το βίντεο από το κομμάτι της Γκάνας:

 

Τώρα η ομάδα ετοιμάζεται για την επόμενη αθλητική δοκιμασία, η οποία συνδυάζει τον Μαραθώνιο της Σαχάρας με την υποστήριξη των προσφύγων Saharawi από τη Δυτική Σαχάρα. 42 χιλιόμετρα αγώνας στην έρημο για να δείξουν την υποστήριξη προς τις οικογένειες Saharawi στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Tinduf. Το σύνθημα του Μαραθωνίου της Σαχάρας είναι:

«42 kilometers of our effort, for 42 years of your resistance». Ο Κωνσταντίνος Μαραγκός θα τρέξει 42.195 χλμ. και η Μαριλένα Μαραγκού 10 χλμ. και θα αποτελέσουν τους πρώτους Έλληνες, οι οποίοι θα τρέξουν αυτό το μαραθώνιο αλληλεγγύης.

 

Θέλετε να δείτε τι έχει καταφέρει το WE AfriHug μέχρι στιγμής;

 

Μπορείτε ακόμη να ενισχύσετε την προσπάθεια των εθελοντών για συλλογή χρημάτων για τα έξοδα του προγράμματος στη διαδικτυακή καμπάνια ΕΔΩ, η οποία θα κλείσει σύντομα.

 

 

Ακολουθήστε το μονοπάτι του WE AfriHug:

Website

Facebook

Instagram

Twitter

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ