Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Το διπλό έγκλημα σε οικία στον Στρόβολο, οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία που θα σηματοδοτήσουν νέα εποχή για τη διακυβέρνηση της χώρας και η βόμβα που ανακαλύφθηκε θαμμένη στο κέντρο του Βερολίνου από τον ΒΠΠ βάρους 500 κιλών, ήταν τα θέματα που ξεχωρίσαμε από τη σημερινή επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Διπλό έγκλημα στον Στρόβολο με θύματα ζευγάρι Ελληνοκυπρίων

Νεκρό βρέθηκε στην οικία του ζευγάρι Ελληνοκυπρίων ηλικίας 59 και 60 ετών, στην περιοχή Στροβόλου, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Την αστυνομία ειδοποίησαν γείτονες του ζευγαριού, ενώ το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας φαντάζει σχεδόν δεδομένο, αφού τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν σε δολοφονία του ζεύγους. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε στην παρουσία και ανήλικου παιδιού του ζεύγους ηλικίας 14 ετών το οποίο βρισκόταν εντός της οικίας.



Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση στο Sigmalive.





 

Σε πρόωρες εκλογές οδηγεί την Τουρκία ο Ερτογάν

Image result for εκλογές τουρκία πρόωρες

Παρότι μέχρι το κυβερνών κόμμα δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε πρόωρες εκλογές στη χώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν τελικά έκανε την «έκπληξη» και ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 24 Ιουνίου, έναν και πλέον χρόνο νωρίτερα.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε, εξάλλου, την παράταση για άλλους τρεις μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία τέθηκε σε ισχύ λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με τη χώρα να τελεί υπό την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου. Ο Ταγίπ Ερντογάν με ανακοίνωσή του αιτιολόγησε την απόφαση να δεχθεί την πρόταση του κ. Μπαχτσελί, με τον οποίο έχουν αποφασίσει να συμπράξουν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές με κοινό υποψήφιο τον ίδιο τον Ερντογάν.



 

Βόμβα 500 κιλών από τον ΒΠΠ βρέθηκε στο κέντρο του Βερολίνου

Μεγάλο μέρος του κέντρου του Βερολίνου πρόκειται να εκκενωθεί αύριο Παρασκευή, μετά τον εντοπισμό βόμβας 500 κιλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

Μεταξύ των κτιρίων που πρόκειται να εκκενωθούν είναι ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών καθώς και το νοσοκομείο του γερμανικού στρατού αλλά και το συγκρότημα όπου στεγάζεται η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND), εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ