Άλλα 5 κόμματα ετοιμάζονται να ανακοινωθούν στην Κύπρο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αλλάζει και γίνεται... όπως της πρέπει!

 


Article featured image
Article featured image

Πριν από μερικές μέρες ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, έθεσε θέμα επιτακτικής ανάγκης για μετακίνηση της Βουλής σε νέο, υπερσύγχρονο κτήριο, εκτός των δημοτικών ορίων του Δήμου Λευκωσίας, με περισσότερη άπλα και καθαρό αέρα για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των... ταλαιπωρημένων μελών της.   

Την ίδια ώρα, το άλλο ΔΗΚΟ, το κακοφανισμένο, ανακοίνωνε την ίδρυση του κόμματος της ΔΗμοκρατικής ΠΑράταξης και μέσα σε όλα αυτά, το νεοσύστατο κόμμα των (αδικημένων) Κύπριων Κυνηγών Κύπρου αποφάσισε να στηθεί από νωρίς το πρωί στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς διαμαρτυρόμενο για τη μη αποδοχή των αιτημάτων των μελών του από τον Υπουργό Εσωτερικών, αποκλείοντας την κυκλοφορία μερικές ώρες. 

Μέσα σε όλο αυτό τον σουρεάλ παραλογισμό που μας έχει περικυκλώσει, η συντακτική ομάδα της CITY άρπαξε την ευκαιρία να κάνει τις δικές της προτάσεις για μερικά νέα κόμματα, τα οποία θα έπρεπε να συσταθούν άμεσα και από άλλες κοινωνικές/επαγγελματικές ομάδες ή οργανωμένα σύνολα του πληθυσμού της μαρτυρικής νήσου των Αγίων και, γιατί όχι, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να τα δούμε στα έδρανα της νέας (πλέον) Βουλής. 

 

Εικονογράφηση: Ελένη Νικολάου

 

ΣΥΚΙΑ («Σύνδεσμος Κομμωτών Ιδιόρρυθμων & Αναρχικών»)

Οι κομμωτές Κύπρου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη ΣΥΚΙΑ («Σύνδεσμος Κομμωτών Ιδιόρρυθμων & Αναρχικών»). Σύμβολο του κινήματος θα ήταν ένα Σύκο, και ύμνος το γνωστό σε όλους «Σύκο χόρεψε κουκλί μου» (θυμήθηκα τώρα την πιο καμένη απορία όλων των εποχών, όταν φίλος με ρώτησε «μα υπάρχει χορός που λέγεται Σύκο;») Οι κομμωτές στην ιδρυτική τους διακήρυξη δεσμεύονται να πατάξουν την τριχόπτωση. Το πρώτο συνέδριο, τιμής ένεκεν, θα γίνει στην αίθουσα όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε το κούρεμα. Ανάμεσα σε άλλα αιτήματα, οι κομμωτές ζητούν επίδομα ακονίσματος ψαλιδιού και χαμηλότερους δασμούς στο οξυζενέ, ώστε να μπορέσουν να μας κάνουν όλους κατάξανθους.



 

ΣΚΑΣΕ («Σύνδεσμος Κυπρίων Αδέσμευτων Σεναριογράφων»)

Οι Κύπριοι σεναριογράφοι θα φτιάξουν το πρωτοποριακό κόμμα ΣΚΑΣΕ («Σύνδεσμος Κυπρίων Αδέσμευτων Σεναριογράφων»). Το μεγάλο παράπονο του κλάδου είναι πως όσα γράφουν «δεν υπάρχουν», μεταφορικώς και κυριολεκτικώς, με την έννοια ότι η κυπριακή διάλεκτος δεν υπάρχει σε γραπτή μορφή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές παρεξηγήσεις, ειδικά όταν έρχονται καλαμαράδες να παίξουν σε κυπριακές σειρές και διαβάζουν το «τσαι» (δηλαδή το «και») σαν τσάι (ρόφημα που πίνουν κυρίως οι Εγγλέζοι). Το κύριο αίτημά τους είναι να δημιουργηθούν πληκτρολόγια που να υποστηρίζουν το κυπριακό αλφάβητο. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, οι Κύπριοι σεναριογράφοι απειλούν ότι θα συνεχίσουν να γράφουν!

 

 

ΚΟΛΑΣΗ (Κόμμα Ομόνοια Λαός Ανάσταση Σιυλλάκκας)

Οι φίλοι της Ομόνοιας αποφάσισαν να ιδρύσουν το κόμμα ΚΟΛΑΣΗ, με ξεκάθαρο συνειρμό στο πώς τους έχει κάνει τη ζωή η αγαπημένη τους ομάδα τα τελευταία χρόνια. Τα αρχικά σημαίνουν «Κόμμα Ομόνοια Λαός Ανάσταση Σιυλλάκκας»! Βασική επιδίωξη αυτού του κόμματος είναι να εκδιώξει το άλλο Κόμμα από την Ομόνοια ώστε η ομάδα να λειτουργήσει χωρίς κομματικές παρεμβολές. Το ότι ιδρύεται κόμμα που έχει σαν μοναδικό σκοπό να φύγει το Κόμμα, είναι κομματάκι δύσκολο να το κατανοήσουμε, αλλά πάσο!

 

 

ΛΕΠΑ (Λεωφορειούχοι Ενωμένοι Ποτέ Αδικημένοι)

Οι λεωφορειούχοι θα ιδρύσουν το κόμμα ΛΕΠΑ (καμία σχέση με τον γνωστό τραγουδιστή). Τα αρχικά σημαίνουν «Λεωφορειούχοι Ενωμένοι Ποτέ Αδικημένοι». Ύμνος του νέου κόμματος το τραγούδι του Μανώλη Μητσιά «Χαράματα με το πρώτο λεωφορείο, φεύγω για τη δουλειά δυο φιλιά και πες μου αντίο». Η ιδρυτική συνέλευση ορίσθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, το 2025, αλλά λόγω των έργων ανάπλασης ίσως τελικά η ημερομηνία μετατεθεί λίγα χρόνια παρακάτω.



 

ΛΑΜΠΑ (Λάτρεις ΑΜπελοπουλιών Παραλιμνίου)

ΛΑΜΠΑ είναι τα ιδρυτικά αρχικά μιας άλλης δυναμικής ομάδας αδικημένων συμπολιτών μας. Τα αρχικά σημαίνουν «Λάτρεις ΑΜπελοπουλιών Παραλιμνίου». Στόχος του κινήματος είναι η προστασία των αμπελοπουλιών, ώστε να καταλήγουν όλα σε μια φίζα. Έμβλημά τους είναι δύο βερκά χιαστί, ενώ έχουν ήδη συνθέσει και τον Ύμνο τους, με τον πρωτότυπο τίτλο «Αδέλφια μου αλήτες αμπελοπούλια!».

 

* Το πιο πάνω κείμενο (εκτός της εισαγωγής) καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, πρόσωπα και καταστάσεις στην Κύπρο.

Δ.Τ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ