Κάτι καλό θα έχει το Ακάκι για τις ημέρες του Πάσχα

Το πασχαλινό φεστιβάλ που διοργανώνει και φέτος η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου «Ο Σερράχης»,  διεξάγεται την Κυριακή και Δευτερά του Πάσχα.

 


Article featured image
Article featured image

Η έναρξη γίνεται με μια παράδοση πολλών χρόνων τις γαϊδουροδρομίες, σήμα κατατεθέν του Ακακίου!

Στη συνέχεια το σκηνικό μεταφέρεται στην πλατεία όπου ακολουθούν διάφορα παιχνίδια παραδοσιακά και μη. Μερικά από αυτά είναι κρυμμένος θησαυρός, ποδηλατοδρομίες, διτζίμι, διαγωνισμοί μπύρας, γλυκίσματος, καθαρίσματος πατάτας (το πιο γρήγορο μαχαίρι), τράβηγμα σχοινιού, αυγοκουταλοδρομίες, σακουλοδρομίες, κ.α.

Αργότερα, ακολουθεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Ακακίου «Σερράχης», χορός ποτηριών από τον Ντίνο Κκάντη (Ελλάδα έχεις ταλέντο) και μουσική από διάφορα συγκροτήματα.

 



 

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου «Ο Σερράχης» συστάθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο κα τους οργανωμένους φορείς της κοινότητας. Είναι συντονιστικός φορέας ανάπτυξης και η νομική μορφή της εταιρείας είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με εγγύηση, χωρίς μετοχικό κεφάλαιο, η οποία διέπετε από τον Περί Εταιρειών Νόμο, Κεφ.113. Η εταιρεία  είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνάδει  δε με τα πρότυπα των αναπτυξιακών δομών και μηχανισμών που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Εταιρεία έχει γραφεί στον Έφορο Εταιρειών στις 13/3/2009 με αρ. Εγγραφής  ΗΕ247057.

Η Ομάδα Νέων δραστηριοποιείται σε εκδηλώσεις  όπως την αναβίωση και διοργάνωση των πασχαλινών παιχνιδιών, τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και φωταγώγηση του δέντρου στη Πλατεία, μουσικές βραδιές κ. α. Μεγάλο μέρος από τα έσοδα των εκδηλώσεων επιστρέφουν στην κοινότητα ως χορηγίες  και δωρεάν εκδηλώσεις/σεμινάρια. Μεταξύ άλλων έχει αγοραστεί απινιδωτής για €1000, έχουν γίνει χορηγίες στο Ταμείο Αλληλεγγύης της κοινότητας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη δημόσιο νηπιαγωγείο της κοινότητας καθώς επίσης διοργανώθηκε παραδοσιακή μουσική βραδιά με δωρεάν είσοδο, το περασμένο καλοκαίρι.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ