Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος που έφερε τις θρυλικές μπότες Βέρμαχτ στην Κύπρο

Σε μια συζήτηση για τα 90s, σε ανύποπτο χρόνο, ο Νίκος Σπινθάκης, ιδιοκτήτης σήμερα της ταβέρνας Καρβουνομαγειρέματα στη Λήδρας, μας αποκάλυψε ότι ήταν ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Κύπρο των «αθάνατων» -όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει- μποτών Βέρμαχτ (Wehrmacht).

 


Article featured image
Article featured image

Αντιλαμβάνεστε τον ενθουσιασμό μας όταν ανακαλύψαμε ότι απέναντί μας είχαμε τον άνθρωπο ο οποίος στα late 90s και early 00s ήταν υπεύθυνος για τον βαρύ και όλο στυλ βηματισμό μας.





 

«Κάθε βδομάδα έβαζα παραγγελία, περισσότερα από 250 ζευγάρια! Οι μπότες πωλούνταν πριν καν ανοίξω τα κουτιά, αφού πολλοί μου έκαναν παραγγελίες κι εγώ τους τις κρατούσα πριν καν έρθουν οι μπότες στο μαγαζί» μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος.

Όλοι θυμόμαστε τι γινόταν τότε, κατά τη διετία 1998-99, αλλά και από το 2000 και έπειτα όπου είχε γίνει το μεγάλο «μπαμ» στην κυπριακή αγορά. «Δίπατες», «τρίπατες», «μονόπατες», καφέ και μαύρες, με ή χωρίς το βιδωμένο μεταλλικό αξεσουάρ στο μπροστινό μέρος της μπότας.

«Ένας στους δέκα πελάτες μου, μάλιστα, έπαιρνε δύο ζευγάρια από το κάθε είδος και σε διαφορετικό χρώμα. Η συγκεκριμένη μπότα δεν είναι από τα παπούτσια που τα φοράς για 6 μήνες και μετά τα πετάς. Προσωπικά, έχω το καθένα από τα στυλ της Βέρμαχτ δύο φορές, σε μαύρο και καφέ. Κάποιες μάλιστα από αυτές τις φορώ μέχρι και σήμερα».

Αναρωτιόμαστε… Είναι ακόμα κόσμος που έχει στη γκαρνταρόμπα του ένα ζευγάρι Βέρμαχτ; Είναι ακόμα κόσμος που τις φορά;

 

Διάβασε επίσης: Τα κυπριακά 90s [8 άτομα μας λένε τι τους λείπει από τότε]

 

* Βέρμαχτ (Wehrmacht) ήταν το όνομα των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων -της Ναζιστικής Γερμανίας. H Βέρμαχτ αποτελούνταν από τον Στρατό Ξηράς (Heer), το Πολεμικό Ναυτικό (Kriegsmarine) και την Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ