Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Τα ελάχιστα αποθέματα νερού στα μεγαλύτερα φράγματα της Κύπρου, η παραδοχή του Facebook ότι σκανάρει τις συνομιλίες των χρηστών του και στο Messenger, αλλά και η άκρως επιθετική δήλωση του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμένου με στόχο τις τουρκικές διεκδικήσεις επί ελληνικών εδαφών.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018.

 

 

Φαίνεται πως θα διψάσουμε αυτό το καλοκαίρι

Ιδιαίτερα ανησυχητικά φαίνεται να είναι τα πράγματα σε σχέση με τα αποθέματα νερού στα μεγαλύτερα φράγματα της Κύπρου, ένεκα της χαμηλής βροχόπτωσης που σημειώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Όπως αναφέρει στο ΣΙΓΜΑ και στον Λεόντιο Χριστοδούλου  Α’ Τεχνικός Μηχανικός του ΤΑΥ Φαίδρος Ρούσης, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νερό άρδευσης εξ ου και προτρέπει τους γεωργούς να μην προχωρήσουν σε φύτευση νέων φυτειών, αλλά και να είναι πιο φειδωλοί με τη χρήση του νερού.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ.

 

 

Το Facebook συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά

Image result for messenger conversation

Σταματημό δεν έχει ο κατήφορος του Facebook, αφού μετά το σκάνδαλο μεγατόνων –κλισέ αλλά ισχύει- που ξέσπασε με την υπόθεση Cambridge Analytica έρχεται να προστεθεί ακόμη μία πληροφορία σε σχέση με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Όπως επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε συνέντευξή του, αυτή η πρακτική ακολουθείται για να αποτρέψει την αποστολή εμπρηστικών ή ακατάλληλων μηνυμάτων μέσω του Messenger. Αν κάποιος, αναφέρει, δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς μπλοκάρεται από την εφαρμογή.



 

 

«Αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θα τους τσακίσουμε»

Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε χθες ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος σε επίσκεψή του στην Ικαρία για να παρακολουθήσει στρατιωτική άσκηση. Ο ΥΠΑΜ της Ελλάδας, έστειλε ένα μήνυμα αποτροπής, όπως το χαρακτήρισε, προς την Τουρκία, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι σε περίπτωση που η Τουρκία προσπαθήσει να διεκδικήσει ή να αμφισβητήσει ελληνικά εδάφη τότε η Ελλάδα θα αμυνθεί όπως έπραξε και το 1821.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ