Αν έχεις γεννηθεί Σεπτέμβριο είναι πιο πιθανό να είσαι έξυπνος

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ερευνητές από το Cambridge της Μασαχουσέτης.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όσοι έχουν γεννηθεί τον ένατο μήνα του χρόνου έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο έξυπνοι από τους συνομηλίκους του που γεννήθηκαν οποιαδήποτε άλλη εποχή.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Cambridge της Μασαχουσέτης μελέτησαν τη γνωστική ανάπτυξη περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων μαθητών δημόσιων σχολείων, ηλικίας μεταξύ 6 και 15 ετών. Εκείνοι που είχαν τους υψηλότερους βαθμούς ήταν συχνά γεννημένοι τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ οι μαθητές, που γεννήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες.

Η μελέτη δεν αφορούσε αποκλειστικά μια τάξη: τα παιδιά του Σεπτεμβρίου είχαν επίσης τις περισσότερες πιθανότητες να μπουν στο πανεπιστήμιο και να πετύχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και πέραν από αυτή.

Μερικά διάσημα πρόσωπα που γεννήθηκαν Σεπτέμβριο είναι η Beyoncé, ο πρίγκιπας Harry, η Agatha Christie, ο Bernie Sanders, ο Freddie Mercury και ο Bill Murray.

Περαιτέρω έρευνα σχετικά με το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο των συμμετεχόντων αποκάλυψε ότι είναι επίσης λιγότερο πιθανό να καταλήξουν στη φυλακή. Κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά την ανάλυση δεδομένων από κέντρα κράτησης νέων και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν φθινοπωρινούς μήνες ήταν λιγότερο πιθανό να συλληφθούν για εγκλήματα ανηλίκων, λέει ο Indepentent…

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ