Ακόμη ένα σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές και καταιγίδες μάς περιμένει

Δεν πάμε παραλία…


Article featured image
Article featured image

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη βόρεια Αίγυπτο, κινείται ανατολικά προς τη Μέση Ανατολή ευνοώντας τη μεταφορά σκόνης και θερμών αέριων μαζών προς την περιοχή μας, όπως αναφέρει το kitasweather.com.

Ο κύριος όγκος της σκόνης θα κινηθεί νότια μαζί με το βαρομετρικό χαμηλό και δεν αναμένεται να μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Από απόψε μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, αναμένονται κυρίως μέτρια επίπεδα σκόνης με κάποια ξεσπάσματα σε υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια, αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή και αναμένεται άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Την ερχόμενη εβδομάδα, η περιοχή μας αναμένεται να επηρεάζεται από σχετικά υψηλές πιέσεις και πιο θερμές αέριες μάζες, όπου σε γενικές γραμμές αναμένεται κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός καιρός.

Χθες, αρκετές καταιγίδες σημειώθηκαν σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές στα ανατολικά, κυρίως, τμήματα της επαρχίας Λεμεσού και νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού, κυρίως των επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

 

Η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com

 

Σήμερα Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν τοπικά στα βόρεια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και βόρεια τμήματα του νησιού, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες καταιγίδες. Αν εκδηλωθούν καταιγίδες, θα είναι έντονες με χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα δυτικά και νότια παράλια, 25-26 στα ανατολικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται να εμφανιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, τοπικές βροχές/καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν τοπικά το δυτικό 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο σημειώνει πτώση.

 

Τι προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη µέχρι και το Σάββατο. Το απόγευµα ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα στα ορεινά και ίσως και σε περιοχή στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο, αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις, αλλά σύντοµα ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Από το µεσηµέρι και µετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού, νότια και ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, σταδιακά γενικά µέτριοι 4 Μποφόρ και από το µεσηµέρι και µετά στα νότια όπως και στα νοτιοδυτικά ισχυροί 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά στα δυτικά και νότια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο και την Κυριακή νεφώσεις που θα ανπτύσσονται από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιοχές στο εσωτερικό, νότια και νοτιοανατολικά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά. Την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ