Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα ένεκα των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Η υπόθεση της 19χρονης στην Ελλάδα που σκότωσε το νεογέννητο βρέφος της με την βοήθεια της μητέρας της και η ανακοίνωση της Θύρας 9 ότι σταματά να συμμετέχει στο ποδοσφαιρικό «κουκλοθέατρο».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 15 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Για ακόμη μία φορά η απόφαση Τράμπ προκάλεσε αιματοχυσίες

Image result for γάζα αιματηρές συγκρούσεις

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Γάζα, εξαιτίας των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 58 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι και 2700 οι τραυματίες από τα πυρά του ισραηλινού στρατού. Ανάμεσά τους και 8 παιδιά κάτω των 16 ετών. Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που η αμερικανική πρεσβεία εγκαινιαζόταν με μια επίσημη τελετή στην Ιερουσαλήμ. Η μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ  σήμανε την υλοποίηση μιας δέσμευσης, που είχε δώσει προεκλογικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά εξόργισε τους Παλαιστίνιους και προκάλεσε επικρίσεις από πολλές πλευρές, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση υπονόμευσε τις προσπάθειες, που γίνονταν από την Ουάσιγκτον, εδώ και δεκαετίες. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ «αφαιρεί την Ιερουσαλήμ, το δυσκολότερο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, από το τραπέζι» και αναγνωρίζει επίσημα την πραγματικότητα στο πεδίο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, υποστήριξε ότι οι ενέργειες των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων αποτελούσαν αυτοάμυνα και επέρριψε την ευθύνη για τη βία στη Χαμάς.  



 

Συνέλαβαν 19χρονη για την υπόθεση νεκρού βρέφους που άνοιξε τέλη Φεβρουαρίου

Στη σύλληψη μιας 19χρονης και της μητέρας της προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση του νεκρού βρέφους που είχε βρεθεί πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, στις 26 Φεβρουαρίου.  Η αστυνομία ταυτοποίησε τις δύο γυναίκες βάσει του γενετικού τους υλικού. Οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν την ημέρα της γιορτής της ημέρας, ενώ φέρονται να έχουν ομολογήσει την πράξη τους. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 19χρονη ομολόγησε πως είχε μια ανεπιθύμητη κύηση και δεν ήθελε να κρατήσει το βρέφος, καθώς και ότι με τη βοήθεια της μητέρας της έπνιξαν το νεογέννητο και το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων.  To βρέφος φέρεται να άφησε στον κάδο η μητέρα της κοπέλας.

 

 

«Σταματάμε να συμμετέχουμε στο κουκλοθέατρο»

Σε μία έντονη και καυστική ανακοίνωση προχώρησαν τα μέλη της «Θύρας 9» της Ομόνοιας, μέσα από την οποία κατακρίνει την εκλογή του νέου συμβουλίου, απορρίπτοντας επί της ουσίας τη νέα εποχή που επιδιώκεται για την Αθλητικό Σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας. Ένεκα αυτού, καλούν τους οργανωμένους οπαδούς να απέχουν από οποιαδήποτε δραστηριότητα της ομάδας, αφού όλο αυτό που έχει στηθεί, αναφέρουν «είναι ένα κουκλοθέατρο το οποίο δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν». «Όταν χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο δεν θέλεις να το αποδεχτείς, έτσι και εμείς τόσες μέρες ίσως δε θέλαμε να αποδεχτούμε ότι το βρώμικο τους παιχνίδι έχει φτάσει στον στόχο του και συνεχίζαμε να πολεμάμε. Μέσα από την ανακοίνωση μας καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της ΘΥΡΑ 9 να μην συμμετέχουν στην στημένη Καταστατική Συνέλευση στην οποία μας οδηγούν».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ