Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Το «όχι» της Κοινότητας Άχνας για τη δημιουργία Πάρκου Κροκοδείλων στην περιοχή τους, η βεβήλωση 200 τάφων στην Αμερική με αγκυλωτούς σταυρούς και η απόφαση της Ρουάντα να γίνει χορηγός της Άρσεναλ.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 31 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Οι αντιδράσεις και οι ανησυχίες φαίνεται να λειτούργησαν στην περίπτωση της Άχνας 

Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων βάζει η τελευταία απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας, αφού έπειτα από νέα συνεδρίαση αποφάσισαν να αποσύρουν τη στήριξή τους στο εν λόγω project. Παρότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, το τελικό αποτέλεσμα προκάλεσε θετικές αντιδράσεις στους κατοίκους του χωριού οι οποίοι είχαν εκφράσει έντονες διαφωνίες, φόβους και ανησυχίες για την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου πάρκου στην περιοχή τους. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους προφανείς κινδύνους, η λειτουργία ενός τέτοιου πάρκου χρειάζονται 80 τόνοι νερό ημερησίως, κάτι που είναι απαγορευτικό για μια χώρα που υποφέρει από λειψυδρία.

 

 

Άγνωστος ζωγράφισε τη ναζιστική σβάστικα σε επιτύμβιες πλάκες στις ΗΠΑ

Την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος ενός άνδρα μετά την ανακάλυψη αγκυλωτών σταυρών σε περίπου 200 ταφόπλακες στο νεκροταφείο μιας μικρής πόλης στην αμερικανική Πολιτεία του Ιλινόι γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές. Στις επιτύμβιες πλάκες ζωγραφίστηκαν σβάστικες με μαύρο σπρέι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στο νεκροταφείο της μικρής πόλης Γκλεν Κάρμπον. Περίπου 1.300 στρατιωτικοί είναι θαμμένοι στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, που δεν υποδέχεται μόνο πιστούς συγκεκριμένου θρησκεύματος όπως άλλα στις ΗΠΑ. Ο 34χρονος ύποπτος καταγράφηκε ενώ βεβήλωνε τους τάφους από κάμερες του κλειστού κυκλώματος επιτήρησης του χώρου, γεγονός που επέτρεψε στην αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψή του. Ομάδες καθαριστών και εθελοντών έσβησαν τους αγκυλωτούς σταυρούς πριν από την τελετή της Ημέρας Μνήμης, τη Δευτέρα, με την τοποθέτηση του εθνικού συμβόλου των ΗΠΑ για την απότιση φόρου τιμής στα μνήματα των μελών των ένοπλων δυνάμεων που έχουν ταφεί εκεί.

 

 

Η φτωχή Ρουάντα γίνεται χορηγός της Άρσεναλ

Image result for arsenal stadium

Και όμως, μπορεί να θεωρείται μία από τις φτωχότερες χώρες στον πλανήτη με το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα να αγγίζει μόλις τα 700 ευρώ, ωστόσο οι Αρχές τις χώρας προχώρησαν σε σύναψη μίας δαπανηρής συμφωνίας με την αγγλική ομάδα της Άρσεναλ με στόχο τη διαφήμιση της χώρας. Η συμφωνία είναι τριετής και η Ρουάντα θα πρέπει να καταβάλει στην Άρσεναλ 34 εκατομμύρια ευρώ με αντάλλαγμα την αναγραφή της φράσης «Επισκεφθείτε τη Ρουάντα» στο αριστερό μανίκι της φανέλας των ποδοσφαιριστών των Κανονιέρηδων. «Οι χώρες που δίνουν αναπτυξιακή βοήθεια στη Ρουάντα δεν έχουν λόγο να διαμαρτυρηθούν, καθώς η χορηγία θα πληρωθεί μέσω των εσόδων από την αύξηση του τουρισμού», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Olivier Nduhungirehe. «Το λογότυπο, ‘Επισκεφθείτε τη Ρουάντα’ στις φανέλες της Άρσεναλ, έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να βοηθήσει τη Ρουάντα να γίνει ανεξάρτητη από την αναπτυξιακή βοήθεια», πρόσθεσε. Η επικεφαλής της αναπτυξιακής εταιρείας της Ρουάντα, Claire Akamazi, υπερασπίστηκε τη σύμβαση ως επένδυση στο μέλλον. «Όσο πιο πολλά κερδίσει η Ρουάντα τον τουρισμό, τόσα περισσότερα μπορούμε να επενδύσουμε στους ανθρώπους μας», τόνισε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ