Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Το τουρκικό πλοίο που ακούμπησε ελληνικό κανονιοφόρο στο Αιγαίο, η αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα και η συνέχιση της απεργίας των λεωφορείων στην Πάφο για 4η ημέρα

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 4 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Τουρκικό εμπορικό πλοίο ακούμπησε τη κανονιοφόρο «Αρματώλο» στη Μυτιλήνη

Σοβαρό περιστατικό στο Αιγαίο - Τουρκικό εμπορικό πλοίο ακούμπησε τη κανονιοφόρο «Αρματώλο» στη Μυτιλήνη

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω σε ελληνικό κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο περιπολούσε ανοιχτά της Μυτιλήνης. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 4:00 πμ.   Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και την αξιωματική αντιπολίτευση. Η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την απόδοση ποινικών και αστικών κυρώσεων, με βάση το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο.



 

Το ΤΕΕ προειδοποιεί για αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι σήμερα η ώρα 8:00 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 46 μg/m3 και 112 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο). Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 κυμάνθηκε μεταξύ 36 και 58 μg/m3 αναλόγως της περιοχής.

 

 

Εκνευρισμός και ταλαιπωρία από τη συνεχιζόμενη απεργία των λεωφορείων στην Πάφο

Συνεχίζεται για 4η μέρα η επ’ αόριστον απεργία που κατέρχονται από την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου ( ΟΣΥΠΑ) διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Απρίλιο. Από την απεργία επηρεάζονται περίπου  6 χιλιάδες μαθητές και άλλες 16 χιλιάδες εργαζόμενοι , τουρίστες, συνταξιούχοι και πολλά άτομα τα οποία χρησιμοποιούν από τα χωριά τους το λεωφορείο για να μεταβούν  στο ΓΝ Πάφου .Σήμερα αναμένεται το πρωί να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Λευκωσία στο Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών  και Έργων . Ωστόσο ο εκπρόσωπος των οδηγών λεωφορείων Χρίστος Ευαγγέλου  προειδοποίησε πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία για οριστική επίλυση του θέματος τότε οι οδηγοί μελετούν το ενδεχόμενο να μεταβούν με τα λεωφορεία τους έξω από το προεδρικό μέγαρο και να πραγματοποιήσουν εκεί ειρηνική  εκδήλωση διαμαρτυρίας .


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ