Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι εφεξής το όνομα των Σκοπίων, η έναρξη της δίκης για το διπλό φονικό τον Απρίλιο στο Στρόβολο και η Ισπανία ανοίγει την αγκαλιά της στους μετανάστες.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Ιστορική ημέρα για τα Βαλκανία και την Ευρώπη 

Ορόσημο στην ιστορία της Ελλάδας αποτελεί η χθεσινή μέρα, καθώς φαίνεται ότι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα της εξωτερικής της πολιτικής φτάνει στο τέλος του. Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσαν το κλείδωμα της κατ’ αρχήν συμφωνίας για το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, βαφτίζοντας την βαλκανική χώρα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς και όπως είπε αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα θα γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα. Το περιεχόμενο της συμφωνίας ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα οι δύο πρωθυπουργοί σε Αθήνα και Σκόπια.

«Oι βόρειοι γείτονες μας συμφώνησαν να αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων, "συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό.

 



Ξεκινά η δίκη των 4 για το διπλό φονικό στο Στρόβολο 

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα βρεθούν σήμερα οι 4 κατηγορούμενοι για το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε τέλη Απριλίου σε οικία στο Στρόβολο. Οι κατηγορούμενοι, ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής, η 21ετών συμβία του, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του και ο 22χρονος συνεργός του τελούν ήδη υπό κράτηση και όλοι τους είναι αντιμέτωποι με 14 κατηγορίες. Ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του εγκλήματος παραδέχθηκε ήδη την διάπραξη του διπλού φονικού.



 

Ξεκίνησε το ταξίδι του Aquarius με προορισμό τη Βαλένθια

Ηρεμία και συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο πλοίο Aquarius που αναμένεται να φτάσει τις επόμενες μέρες στην Ισπανία. Η κατάσταση έχει αποσυμφορηθεί καθώς οι 629 μετανάστες έχουν πλέον μοιραστεί σε τρία σκάφη. Ορισμένοι από τους μετανάστες έχουν επιβιβαστεί σε δύο ιταλικά πλοία, τα οποία κατευθύνονται επίσης στην Ισπανία. Η ΜΚΟ που έχει ναυλώσει το Aquarius για να βοηθήσει τους μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου από τη Λιβύη προς την Ευρώπη, διευκρίνισε ότι τα πλοία ξεκίνησαν στις 22.00 (ώρα Κύπρου). Το ταξίδι τους θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ