Οι Monsieur Doumani παρουσιάζουν το «Αγκάθθιν» στο κοινό της Αξιοθέας

Το δημοφιλές κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani παρουσιάζει στο κοινό της Αξιοθέας την τρίτη και ήδη πολυβραβευμένη δισκογραφική του δουλειά με τον συμβολικό τίτλο «Αγκάθθιν».

 


Article featured image
Article featured image

Ο δίσκος απέσπασε μόλις πρόσφατα το βραβείο 'German Records' Critics Award', ενώ είναι για 4 συνεχόμενους μήνες στα TOP 10 των Παγκόσμιων Τσαρτς για 'World Music' (Transglobal World Music Charts) σκαρφαλώνοντας μάλιστα στην κορυφή τον περασμένο Απρίλιο. Ο δίσκος βραβεύτηκε επίσης ως 'Top of the World' στην τελευταία έκδοση του Βρετανικού περιοδικού Songlines και ήταν ένας από τους τρεις δίσκους του μήνα στην εφημερίδα The Guardian για τον μήνα Απρίλιο.

Ο δίσκος Αγκάθθιν πραγματεύεται όσο ποτέ προηγουμένως, τις πολιτικές, κοινωνικές και ακτιβιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των μελών του γκρουπ. Θεματικά τα τραγούδια αντλούν έμπνευση, μεταξύ άλλων, από την ασταθή πολιτική κατάσταση στο μοιρασμένο νησί της Κύπρου και την ανάγκη για ειρήνη και επανένωση, καθώς και από τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που διαπράττονται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους.

Ο δίσκος «Αγκάθθιν» περιέχει σχεδόν αποκλειστικά συνθέσεις των τριών μελών του σχήματος και φιλοξενεί γνωστούς μουσικούς όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μιχάλης Τερλικκάς, ο ράπερ JUΛIO, ο Αλέξανδρος Γαγάτσης ενώ μικρή αυθόρμητη συμμετοχή είχε και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

 

Τετάρτη, 13 Ιουνίου | 20:30

Αρχοντικό Αξιοθέας στο πλαίσιο του 21ο Πολιτιστικού Φεστιβαλ Πανεπιστημιου Κυπρου

Είσοδος: 10


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ