Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, η άφιξη στην Κύπρο του Νοράτλας και η δύσκολη νίκη της Αγγλίας επί της Τυνησίας στο χθεσινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 19 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Έκλεισε και το τελευταίο κεφάλαιο για το Συνεργατισμό 

Image result for συνεργατισμός κύπρος ιστορία

Στην Ελληνική Τράπεζα μεταφέρεται το υγιές κομμάτι του δανειακού χαρτοφυλακίου της Συνεργατικής, έπειτα και από την έγκριση των μετόχων της ΣΚΤ, δηλαδή το κράτος το οποίο σήμερα κατέχει το 99% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Ελληνική Τράπεζα έδωσε τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσει αύξηση του κεφαλαίου της κατά €150 εκατ., προκειμένου να έχει υψηλό δείκτη κεφαλαίων, όπως απαιτούν οι ευρωπαϊκές εποπτικές Αρχές.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ο καταρτισμός των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας. Βασικές δυσκολίες εντοπίζονται ωστόσο στον καταρτισμό του Σχεδίου Εθελούσιας Εξόδου, που θα τεθεί ενώπιον 900 υπαλλήλων, ενώ 1.100 υπάλληλοι μεταφέρονται στην Ελληνική Τράπεζα, η οποία θα λειτουργήσει και 72 από τα 170 περίπου καταστήματα της Συνεργατικής.

 





Έφτασε στην Κύπρο το ομοίωμα του «Νοράτλας» 

Στο Λιμάνι της Λάρνακας έφτασε το πρωί το αρματαγωγό πλοίο «Χίος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μετέφερε ομοίωμα του μεταγωγικού αεροσκάφους «Νοράτλας» του ίδιου τύπου με αυτό που καταρρίφθηκε από λάθος τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά.

Το ομοίωμα του αεροσκάφους βρίσκεται σε τμήματα, τα οποία θα μεταφερθούν με ρυμουλκά της Εθνικής Φρουράς στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία, όπου και θα συναρμολογηθούν.

 

 sky and outdoor

Φωτογραφία: Τάσος Δημητριάδης 

Mετά την συναρμολόγηση το αεροσκάφος θα εκτίθεται πλησίον του χώρου, όπου είχε ταφεί το μοιραίο «Νοράτλας». Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, μετά από εκταφή, βρέθηκαν λείψανα των καταδρομέων, που σκοτώθηκαν, τα οποία παραδόθηκαν στους οικείους τους. Επίσης, βρέθηκαν συντρίμμια του «Νοράτλας» του 1974.

 

 



Δύσκολη νίκη για την Εθνική Αγγλίας

Με 2-1 κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη από την Τυνησία η εθνική Αγγλίας, παρότι δεν ήταν εύκολη η κατάκτησή της. Στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Ρωσία, τα γκολ σημείωσαν ο Harry Kane στο 11` για την Αγγλία, ο Ferjani Sassi στο 35` λεπτό για την Τυνησία και το νικητήριο γκολ ξανά ο Kane στις καθυστερήσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ