Η λέξη «koinonia» του χάρισε 40.000 δολάρια

Και είναι μόλις 14 ετών.

 


Article featured image
Article featured image

Καμιά φορά δεν είναι μόνο η τύχη, αλλά και η βαθιά και σφαιρική γνώση που σε βγάζει μπροστά και σου προσφέρει επιτυχίες.

Ότι ακριβώς διέθετε δηλαδή και ο 14χρονος Αμερικανός μαθητής Καρθίκ Νεμανί, ινδικής καταγωγής, αφού η λέξη που τον ανέδειξε πρωταθλητή στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας Scripps National Spelling Bee, και του χάρισε φυσικά 40.000 δολάρια, ήταν η ελληνική λέξη «κοινωνία».

Στον διαγωνισμό ο Nemmani κατάφερε να συλλαβίσει σωστά, μεταξύ άλλων, τις λέξεις «aver» (διαβεβαιώ), «ankyloglossia» (αγκυλογλωσσία) και «κοινωνία», με την οποία πήρε και την πρώτη θέση. Εκτός από 40.000 δολάρια και το κύπελλο, ο μαθητής κέρδισε μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένα βιβλιάριο αποταμίευσης με 2.500 δολάρια.



Image result for koinonia spelling competition usa



«Είμαι πραγματικά χαρούμενος» είπε λίγο μετά τη νίκη του. «Ήταν ένα όνειρο». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 516 παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε διαγωνισμό του είδους. 

Οι κανόνες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη λέξη που πρέπει να συλλαβίσουν, ενώ μπορούν να ζητήσουν από τους κριτές να τοποθετήσουν τη λέξη και σε πρόταση.

 

Πηγή: In.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ