Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο, η αλλαγή της στάσης του Τραμπ στο θέμα του διαχωρισμού ανήλικων προσφύγων από τις οικογένειές τους και τα σκουπίδια που πνίγουν το Έβερεστ.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Βγαίνει επιτέλους η Ελλάδα από το μνημόνιο έπειτα από 8 χρόνια. 

Σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο βρίσκεται η Ελλάδα με το Eurogroup να αποφασίζει σήμερα την τύχη της χώρας. Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, παρουσία και της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, συνέρχονται σήμερα το απόγευμα (16:00 ώρα Κύπρου) στο Λουξεμβούργο σε μια ιστορική συνεδρία του Eurogroup, που θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, το οποίο λήγει και επίσημα στις 20 Αυγούστου του 2018.

Πρόκειται για την έξοδο της Ελλάδας από την αιμοδότηση των δανειστών έπειτα από οκτώ χρόνια. 

Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, αναμένεται να ολοκληρώσουν και επίσημα την τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με την τελευταία εκταμίευση να εκτιμάται μέχρι τα €12 δισεκατομμύρια. Πάντως αξιωματούχος της Κομισιόν είχε δηλώσει σχετικά πως τo τελικό ύψος της δόσης θα είναι τέτοιο που θα ανεβάζει το δημοσιονομικό μαξιλάρι στα περί τα €20 δις και θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας ως το 2020 και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στις αγορές για τη διασφάλιση της Ελλάδας. Το σημαντικό είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, μετά τα μέτρα που έλαβε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης το 2017 τα οποία, όπως εκτιμάται, θα μειώσουν τη σχέση δημοσίου ως προς το ΑΕΠ κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι το 2060.

 

 

Ο Τραμπ τελικά δεν θα χωρίζει τα ανήλικα παιδιά των προσφύγων από τους γονείς τους

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ αναμένουν την εξέταση του φακέλου τους από τις αρχές.

«Στόχος είναι να παραμένουν οι οικογένειες μαζί, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε ότι έχουμε πολύ ισχυρά, πολύ γερά σύνορα» είπε ο μεγιστάνας Πρόεδρος σε δημοσιογράφους, ενώ υπέγραφε το διάταγμα. «Αυτό με απασχόλησε πάρα πολύ. Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται», τόνισε ο Τραμπ, σε μια θεαματική μεταστροφή, μετά τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων που προκάλεσε με την πολιτική αυτή, ακόμα και στους κόλπους του ίδιου του  κόμματός του.

 



«Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που έχει καρδιά θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η κόρη του Ιβάνκα και η σύζυγός του Μελάνια ασχολήθηκαν προσωπικά με το θέμα.  Το εκτελεστικό διάταγμα, που υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ, δίνει εντολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να επιδιώξει την τροποποίηση της σχετικής δικαστικής απόφασης προκειμένου να επιτρέπεται στις οικογένειες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα να παραμένουν μαζί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος τους.

 

 

Το Έβερεστ πνίγεται στα σκουπίδια

Στη μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου φαίνεται πως έχουν μετατρέψει το όρος Έβερεστ οι πολλές δεκαετίες «εμπορικής» αναρρίχησης, καθώς οι ορειβάτες δεν δίνουν καμία σημασία στα απορρίμματα που αφήνουν πίσω τους- και είναι πλέον τόνοι. Πλαστικό έχει βρεθεί στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, και τώρα εντοπίστηκε και στα ιλιγγιώδη ύψη του όρους Έβερεστ. «Είναι αηδιαστικό, ένα έκτρωμα. Στο βουνό υπάρχουν τόννοι απορριμμάτων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Pemba Dorje Sherpa, που έχει σκαρφαλώσει στο Έβερεστ 18 φορές. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ