Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η 5η Πορεία Υπερηφάνειας που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα, ο άφαντος φάκελος για πειθαρχική έρευνα εναντίον γιατρού και η τρομακτική αύξηση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Επιτυχημένη και γεμάτη μηνύματα η 5η Πορεία Υπερηφάνειας στην Κύπρο

Όλο και πιο μαζικό γίνεται χρόνο με το χρόνο το Cyprus Pride, με πλήθος κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος, ιδεολογίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και φύλου, να παρελαύνει ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, τις διακρίσεις και της στέρησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η 5η Πορεία Υπερηφάνειας ξεκίνησε με την Ελένη Φουρέιρα να βάζει φωτιά στα στερεότυπα και τον ρατσισμό στη μίνι συναυλία που έδωσε στο Δημοτικό Κήπο Λεμεσού. Οι τελικές εκδηλώσεις έληξαν με ένα μεγάλο πάρτι, με μουσική από τον Dj Cotsios o Picadillis και drag show με καλλιτέχνες από Ελλάδα.

 

 



Εδώ ο φάκελος, εκεί ο φάκελος, πουθενά ο φάκελος

Μάλλον βαρέθηκε να βρίσκεται στο συρτάρι και αποφάσισε να φύγει ο φάκελος που περιείχε πειθαρχική έρευνα εναντίον γιατρού με διευθυντική θέση σε Γενικό Νοσοκομείο. Η υπόθεση φαίνεται να συγκαλύφθηκε και ο φάκελος της υπόθεσης να χάθηκε όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΡΙΚ. Όπως παρουσιάζεται σ' έγγραφο, το οποίο δημοσιοποίησε βράδυ σε ρεπορτάζ το κρατικό κανάλι, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ο Γενικός Εισαγγελέας, με επιστολές ζητά πειθαρχική έρευνα για ανώτατο στέλεχος υπηρεσίας του υπουργείου του. Εκτός από τις επιστολές της Νομικής Υπηρεσίας με την υπόθεση ασχολήθηκε και ο Γενικός Ελεγκτής. Διατάχθηκε διερεύνηση της αρχικής καταγγελίας το 2016 και η έρευνα κατέδειξε ότι ο υπό κατηγορία γιατρός υπέπεσε σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων. Η πειθαρχική έρευνα που ακολούθησε, αγνόησε την πρώτη έρευνα και έκλεισε την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, καταγγελίες εναντίον του γιατρού έγιναν και για σοβαρότερα θέματα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την διαδικασία παραπομπής ασθενών στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό.

 

 

Αυτό το μήνα καλύτερα να μην ανοίξετε λογαριασμούς της ΑΗΚ 



Με 9,5% αύξηση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, το καλοκαίρι δεν προμηνύεται απλώς καυτό, αλλά Fuego. Για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου. Συγκεκριμένα η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ εξήγησε ότι οι αυξήσεις στους λογαριασμούς οφείλονται στις αυξήσεις στις τιμές της πρώτης ύλης, τα υγρά καύσιμα. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί με την εισαγωγή του Φυσικού Αερίου και την αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όσον αφορά στις διατιμήσεις, τόνισε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου .


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ