Αναζητούνται νεαροί Κύπριοι hackers

Μήπως τους έχεις δει;

 


Article featured image
Article featured image

Αν γνωρίζεις κάποιον επίδοξο hacker, ή αν είσαι εσύ ένας απ’ αυτούς τότε το πιο κάτω σε αφορά και σίγουρα σε ενδιαφέρει.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) ανακοινώνει πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Κυπριακή ομάδα νέων θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge (ECSC).

Ο διαγωνισμός για την επιλογή και αποστολή της Κυπριακής Αντιπροσωπίας τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) και έχει την Cyta ως στρατηγικό συνεργάτη. Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών  (European Union Agency for Network and Information Security -ENISA) και στόχο έχει την ενδυνάμωση των ταλέντων του Cyber Security στην Ευρώπη και τη σύνδεση τους με ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.

Για τη δημιουργία της ομάδας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό ECSC αναζητούνται άτομα ηλικίας 14-25 ετών τα οποία μέσα από διάφορα στάδια αξιολόγησης θα επιλεγούν από την ομάδα των μεντόρων που θα αναλάβουν τη διαδικασία επιλογής, εκπαίδευσης και προετοιμασίας των υποψηφίων. Η Eθνική Κυπριακή Oμάδα θα μας αντιπροσωπεύσει στον επόμενο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, τον Οκτωβρίο 2018.

Μάθετε λεπτομέρειες στην Εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουνίου, στο Mall of Cyprus στη Λευκωσία. Από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το απόγευμα επισκεφτείτε μας στην Είσοδο 2 και ενημερωθείτε για θέματα κυβερνοασφάλειας, παρακολουθήστε επαγγελματίες #hackers να εκπαιδεύονται και προσπαθήστε να «σπάσετε» κλειδαριές με την ευκαιρία να κερδίσετε πλούσια δώρα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://ccs.org.cy όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για να συμμετέχουν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό.

 

Φωτογραφίες από την περσινή πρώτη Κυπριακή αποστολή στο διαγωνισμό, όπου η εθνική μας ομάδα κατέκτησε την 5η θέση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ