«Φίλε Κύπριε, θνητέ, μεν είσαι ττόππουζος…»

Μάλλον πρέπει να μάθουμε και πάλι την προπαίδεια.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Σταύρος Κονιώτης



Λίγες μόλις μέρες μετά τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού και ενός νέου πατέρα στους κυπριακούς δρόμους, ο θάνατος δύο 11χρονων κοριτσιών στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, οι οποίες δεν φορούσαν ζώνη, έρχεται να προσθέσει στον ήδη μακρύ κατάλογων των θυμάτων από αμέλεια και από αφέλεια.

Η Κύπρια επιστήμονας που ζει και εργάζεται στην Ιταλία Κυριακή Μικελλίδου με αφορμή και το σημερινό περιστατικό έκανε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση για το πώς δημιουργείται απλά και εύκολα οδική συνείδηση και παιδεία.

 

Διαβάστε αυτούσιο το post:

Έχω μια φίλη στην Ιταλία που έχει ένα τρίχρονο παιδάκι το οποίο, φορεί κράνος όταν παίζει με το ποδήλατο του στο πάρκο, φορεί κράνος όταν παίζει με το micro-scooter του στο πάρκο, κάθεται δεμένο στο παιδικό του κάθισμα κάθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο.

Προβλέπω ότι με τη συγκεκριμένη παιδεία αυτό το παιδί στην ενήλικη ζωή του δεν θα διανοηθεί να καβαλήσει μοτοσικλέτα ή ποδήλατο χωρίς κράνος ούτε θα καθίσει σε αυτοκίνητο σαν οδηγός, συνοδηγός ή απλός επιβάτης στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη ασφαλείας. Φίλε Κύπριε, ΘΝΗΤΕ, μεν είσαι ττόππουζος. Βάλε τη ζώνη σου, ξαπόλα το κινητό σου, σταμάτα να βουράς σαν τον πελλό μεσ’ τους δρόμους και αν θα πιεις κάλεσε ένα ταξί για να φτάσεις σπίτι σου σώος κι αβλαβής. Και εσύ, και εμείς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ