Φωτιά, για να καούν τα κάρβουνα

Πυρκαγιά και στον Ακάμα, πυρκαγιά και στη Μονή Λεμεσού.

 


Φωτογραφία ΑρχείουΑς μας επιτραπεί αυτή η μικρή αλλαγή στο στίχο του γνωστού κομματιού της Δήμητρας Γαλάνη, αφού στην Κύπρο, πλέον, μόνο κάρβουνα έχουν απομείνει και ότι δεν έχει ακόμη καεί, μην ανησυχείτε θα το κάψουμε τις επόμενες ημέρες.

14:20 εκδηλώθηκε σήμερα πυρκαγιά στην περιοχή Μονής της Επαρχίας Λεμεσού και 10 λεπτά αργότερα, 14:30 εκδηλώθηκε άλλη πυρκαγιά μεταξύ της Ίνειας και Λάρας, στην περιοχή του Ακάμα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την κατάσβεση της πρώτης φωτιάς εργάζονται 5 πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ, 1 του Τμήματος Δασών και 1 του Ταμείου Θήρας. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 4 δεκαρίων ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Η πυρκαγιά είναι σχεδόν  υπό έλεγχο, παρόλα αυτά αραμένουν στο χώρο οι δυνάμεις για ασφάλιση της περιμέτρου τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Από την άλλη, για την κατάσβεση της δεύτερης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο,  επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς, επίσης, τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών για συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης.


Σχετικα

Γιατί ένας δικηγόρος επιλέγει να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο που έχει ομολογήσει ένα αποτρόπαιο έγκλημα;

79χρονη ελλείπει από την οικία της

Η Huawei ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας…

Γιατί η Pink δεν θα δημοσιεύσει ξανά φωτογραφίες των παιδιών της;

Ο οδηγός αμαρτιών που κυκλοφόρησε σε σχολείο της Λέσβου είναι… κόλαση

Η Μέγκαν έλλειπε από τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ