Περιστέρια-drones παρακολουθούν πολίτες στο δρόμο

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν περιστέρια – ρομπότ για παρακολουθήσεις πολιτών 

Όσο πάει και γίνεται πιο τρομακτικό το πώς η τεχνολογία εισβάλλει στη ζωή μας και παρακολουθεί κάθε μας κίνηση. Αυτή τη φορά, οι Κινέζοι επιστράτευσαν τα περιστέρια για να ικανοποιήσουν τις περίεργες ορέξεις τους, στρατολογώντας τα συμπαθητικά πτηνά στο βωμό των παρακολουθήσεων και των ερευνών.

Image result for china drone pigeon

Όπως αναφέρουν κινεζικά δημοσιεύματα που αναδημοσιεύει το ΚΥΠΕ, τουλάχιστον 30 στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα πτηνά-ρομπότ για να παρακολουθούν τους πολίτες. Τα περιστέρια-κατάσκοποι κινούν τα φτερά τους για να κάνουν μανούβρες μιμούμενα την κίνηση των πουλιών και είναι τόσο αθόρυβα που όταν έγινε δοκιμή με πτήση πάνω από ένα κοπάδι προβάτων στην Εσωτερική Μογγολία, τα προβατάκια - που αλαφιάζουν με το παραμικρό - δεν πήραν είδηση! Το άνοιγμα των (τεχνητών) φτερούγων τους είναι περίπου μισό μέτρο, ζυγίζουν 200 γραμμάρια το καθένα, πετούν με ταχύτητα έως και 40 χιλιόμετρα την ώρα για περίπου 30 λεπτά, το πολύ. Είναι εξοπλισμένα με υψηλής ανάλυσης κάμερα, με GPS, και έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο. Τον περασμένο Απρίλιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κινεζική ακαδημαϊκή επιθεώρηση «Aeronautical Manufacturing Technology», ο Σονγκ επιβεβαίωσε ότι ήδη χρησιμοποιούνται στη επαρχία Σινκιάνγκ (το κινεζικό Ουϊγουρστάν, με τις υποβόσκουσες αυτονομιστικές τάσεις), αλλά και σε άλλες επαρχίες της Κίνας.

 

 



Συνέλαβαν χθες τον καταζητούμενο Νικόλα Μεζιρίδη

Στη σύλληψη του 30χρονου καταζητούμενου, Νίκου Μεζιρίδη προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Αστυνομία. Ο 30χρονος, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, παράνομης μεταφοράς και κατοχής εκρηκτικών υλών, κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας, μαχαιροφορίας, οπλοφορίας, απειλής χρήσης βίας και επίθεσης με πρόκλησης σωματικής βλάβης. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν τρεις έρευνες με δικαστικά εντάλματα σε διαμερίσματα στη Λεμεσό και στο ένα διαμέρισμα στην Γερμασόγεια εντοπίστηκε και συνελήφθη. Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν και δύο γυναίκες από την Ρωσία οι οποίες κλήθηκαν για ανάκριση. Επίσης συνελήφθη ο ενοικιαστής άλλου διαμερίσματος στο οποίο διενεργήθηκε έρευνα για εντοπισμό του καταζητούμενου, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Sigmalive.com.





 

Σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση για την Κύπρο

Την προειδοποίηση εξέδωσε χθες το απόγευμα Πέμπτης η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, και εξακολουθεί να ισχύει έως και σήμερα μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, ένεκα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται αυτές τις μέρες στην Κύπρο. Σήμερα, με βάση την πρόγνωση, η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους  41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 στα ψηλότερα ορεινά. Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ