Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικότατα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

«Δεν φροντίσαμε καθόλου τα παιδιά, τα εγκαταλείψαμε», αναφέρει σε επιστολή του ο πάπας Φραγκίσκος

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναγνώρισε «για ακόμη μία φορά τα δεινά που βίωσαν πολλοί ανήλικοι λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης και της κατάχρησης εξουσίας από μία μεγάλη μερίδα κληρικών».

Στην ειλικρινή και ευθεία επιστολή του, ο πάπας υπογραμμίζει πως καμία πράξη δεν είναι πλέον αρκετή για να διορθώσει όλα όσα έχουν συμβεί. Ατενίζοντας το μέλλον, πρέπει να κάνουμε όλα όσα πρέπει για να «δημιουργούσε μία κουλτούρα που να εμποδίζει τέτοια περιστατικά από το να ξανασυμβούν, αλλά να αποτραπεί, επίσης, η κάλυψη και η διαιώνισή τους».

Η επιστολή του έρχεται μέρες μετά την έκθεση των εισαγγελικών Αρχών της Πενσυλβάνια που αποκάλυπτε υπεράριθμες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς, οι οποίες είχαν καλυφθεί από την εκκλησία.

Η έκθεση ανέφερε πως υπήρχαν στοιχεία για ορισμένες από τις υποθέσεις τα οποία, όμως, ήταν κλειδωμένα σε ένα κρυφό αρχείο, στο οποίο είχε πρόσβαση μόνο ο εκάστοτε επίσκοπος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότεροι από 300 ιερείς είχαν κατηγορηθεί για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης περισσότερων από 1.000 παιδιών.

Τα θύματα ήταν μικρά αγόρια και κορίτσια, αλλά και έφηβοι. Ορισμένοι είχαν αποπλανηθεί μετά από κατανάλωση αλκοόλ και οι λεπτομέρειες για τα δεινά που βίωσαν δίπλα στους ιερείς είναι πραγματικά σοκαριστικές.

 

 

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικότατα

Το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και στον εξορθολογισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικότατα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Εδώ και μέρες, ανέφερε, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έχει λάβει όλες τις πρόνοιες, έχει μετρήσει όλες τις ανάγκες και είναι πανέτοιμο το σύστημα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Διάβασε στο SIGMALIVE για τις συναντήσεις που θα έχει το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

 

 

Αλλαγή χρέωσης σε άδειες κυκλοφορίας και αυξήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις

Αλλαγές στις άδειες κυκλοφορίας έρχονται, με το νέο νομοσχέδιο που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση.

Σημειώνεται ότι οι νέες ρυθμίσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας αφορούν οχήματα κατηγορίας Μ1 και Ν1 που εγγράφονται για πρώτη φορά στη Δημοκρατία.

Με το νέο νομοσχέδιο προωθείται επίσης η κατάργηση του Φόρου Κατανάλωσης όλων των οχημάτων.

Δες στο SIGMALIVE ποιες είναι οι 3 βασικές αλλαγές και ποιες είναι οι νέες χρεώσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ