Στο «WALL to WALL» ο χώρος εμπνέει τον χορό

Η aRttitude παρουσιάζει το χορογραφικό δρώμενο «WALL to WALL».

 


Article featured image
Article featured image

Ως site-specific έργο, απαιτεί την έμπνευση από τον χώρο και με τη σειρά του ο χώρος γίνεται χορός. Το λεξιλόγιο της κίνησης του έργου και το περιεχόμενο του χαρτογραφείται από την εις βάθος έρευνα του συγκεκριμένου πολιτιστικού μνημείου (αρχιτεκτονική, ιστορικό/πολιτικό/κοινωνικό πλαίσιο).

Η ιστορία του χώρου, όπως και η τρέχουσα λειτουργία του, αποτελούν εξίσου σημαντικό στοιχείο έρευνας για την κινησιολογία του έργου. Το δρώμενο επιδιώκει να δημιουργήσει στους θεατές νέες αναφορές για τον χώρο (και χρόνο), καθώς και δυνατότητες ενσωμάτωσης του έμψυχου στο άψυχο. Η καλλιτεχνική δημιουργία συνεχίζει να ζει και μετά το πέρας της, μέσα από νέες αναμνήσεις. Οι ιστορικές μνήμες έρχονται να σμίξουν με τις σύγχρονες. 

Την παραγωγή στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος Λεμεσού και οι εταιρείες Plato Educational Services, Exertus Services,AGELCO.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Λεμεσού, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:30.

 

Συντελεστές:

Χορογραφία: Εύη Παναγιώτου, σε συνεργασία με τις χορεύτριες

Χορεύουν: Νικόλ Κωνσταντίνου, Στέφανη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τυλληρίδου, Μάγια Μηνά, Πάνος Μαλακός, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου

Περφόρμερ: Katalin Ladik (ζωντανός ήχος και φωνή)

Σχεδιασμός Κοστουμιών: Χρήστος Όθωνος / Liene KaliszΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διάρκεια ‘35

Περισσότερες πληροφορίες στο www.arttitudecyprus.blogspot.com.cy ή στο 99524484.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ