Για όλο τον Αύγουστο θα καίει η φωτιά στην Καλιφόρνια [υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι]

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Η μεγαλύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε ποτέ στην περιοχή, θα καίει μέχρι τον Αύγουστο

Παρότι οι αρχικοί υπολογισμοί ανέφεραν ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει για όλο το μήνα, ίσως μέχρι και τον Αύγουστο, προειδοποίησαν χθες αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, την ώρα μάλιστα που οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες εμποδίζοντας το έργο κατάσβεσης.

«Εάν η #Mendocinocomplex ήταν πόλη, θα ήταν η δέκατη τέταρτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. Μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια και το Χιούστον», ήταν το tweet του Cal OES, του γραφείου εκτάκτων περιστατικών του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

 

Image result for #Mendocinocomplex



Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, καθώς ακόμα κι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, συνεχίζουν σήμερα τη μάχη με τις φλόγες, για να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίουν την Καλιφόρνια εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Calfire στις 17.00 ώρα Κύπρου, η πυρκαγιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έχει μετατρέψει σε στάχτες 1.176.380 στρέμματα γης από την 27η Ιουλίου.

«Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια γιγαντώθηκαν και επιδεινώθηκαν εξαιτίας των κακών περιβαλλοντικών νόμων που δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιείται κατάλληλα η τεράστια ποσότητα εύκολα διαθέσιμου νερού» έγραψε από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

 

Ανασύρουν νεκρά ψάρια από το Ρήνο, λόγω του καύσωνα στην Ελβετία 



Ένας τόνος ψάρια ανασύρθηκαν νεκρά, εξαιτίας του καύσωνα, από τον ποταμό Ρήνο, στη βόρεια Ελβετία, καθώς η θερμοκρασία των υδάτων αυξήθηκε έως και τους 27,6 βαθμούς, μετέδωσαν την Τρίτη ελβετικά ΜΜΕ. Χίλια κιλά θυμάλλων (ψάρια του γλυκού νερού) ανασύρθηκαν νεκρά από το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μεταξύ της λίμνης Κωνσταντίας, στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας και της πόλης Σαφχάουζεν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS. Στον καύσωνα του 2003, το 90% αυτών των ψαριών αποδεκατίστηκε, επεσήμανε το RTS.

 

Image result for rhine river dead fish

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αλιέων της Ελβετίας (FSP), την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων ATS, η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη για αυτό το είδος από τη στιγμή που η θερμοκρασία του νερού έφθασε στους 23 βαθμούς Κελσίου. Ο στρατός μεταφέρει νερό για τις διψασμένες αγελάδες. Την ίδια ώρα, ελικόπτερα του ελβετικού στρατού άρχισαν να μεταφέρουν νερό προς χιλιάδες διψασμένες αγελάδες, που υποφέρουν από την ξηρασία και τον καύσωνα.

Δεκάδες κτηνοτρόφοι τηλεφώνησαν στην ειδική γραμμή των αρχών για να ζητήσουν βοήθεια από τα ελικόπτερα από την Παρασκευή, όταν ξεκίνησε αυτή η έκτακτη επιχείρηση αρωγής. «Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική διότι η Ελβετία δεν έχει γνωρίσει ξανά τέτοιου είδους ξηρασία... από το 1921», δήλωσε ο Φιλίπ Λεουμπά, επικεφαλής του Καντονιού του Βω, στον τομέα της οικονομίας και του αθλητισμού, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τη σημερινή επιχείρηση.

 

 

Στη δεύτερη θέση ο Κοντίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας, ιστορική πρόκριση για Παρέλλη

Επιτυχών συνέχεια για τους Πρωταθλητές μας, με τους Παύλος Κοντίδη και Απόστολο Παρέλλη να κατακτούν τη μία πρόκριση μετά την άλλη. Ο ιστιοπλόος μας Παύλος Κοντίδης, κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας, που διεξάγεται στο Άαρχους της Δανίας, ανεβαίνοντας από την πέμπτη στη δεύτερη θέση. Πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς.

 

Image result for πρόκριση κοντίδη δεύτερη θέση

 

Από την άλλη ο δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης, εξασφάλισε για πρώτη φορά στην καριέρα του πρόκριση στον τελικό της δισκοβολίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου έχοντας την 10η καλύτερη επίδοση (62.32) από τους 12 αθλητές που θα συμμετάσχουν στον τελικό. Ο τελικός θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης (21:20).

 

Image result for πρόκριση παρέλλη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ