Η σκληρή απάντηση ενός καθηγητή στον Χάρη

Όταν ο υπουργός των Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ρώτησε από αέρος την Κατερίνα Χριστοφίδου αν η ίδια θα εμπιστευόταν το παιδί της σε εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί επειδή απλώς ήρθε η σειρά τους, υπενθυμίζοντας κιόλας ότι ο ίδιος παίρνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο, ο εκπαιδευτικός Αντώνης Πολυδώρου άρπαξε την ευκαιρία για να του απαντήσει.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω η απάντηση

 

Άκου λοιπόν κ. υπουργέ των οικονομικών:

1. Τουλάχιστον εγώ πέρασα προεισαγωγικές και συναγωνίστηκα με 7000 συνυποψήφιους μου για 150 θέσεις στο παιδαγωγικό του παν. Κύπρου.

2. Τουλάχιστον εγώ δεν χρειάστηκε να βάλω μέσον με κανένα κόμμα για να πάρω τη θέση.

3. Τουλάχιστον εγώ δεν είχα μπαμπά κομματικό στέλεχος για να με προωθήσει. Ό,τι κατάφερα το κατάφερα στηριζόμενος στις δικές μου δυνάμεις.

4. Τουλάχιστον εγώ εργάζομαι τίμια και κρίνομαι καθημερινά από τους ανώτερούς μου, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές μου. Δεν παραμένω γαντζωμένος σε μια καρέκλα την οποία έπρεπε να παραδώσω, αν είχα ευθιξία, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου για το κλείσιμο του Συνεργατισμού και την μετακύλιση στις πλάτες του φορολογούμενου 7,5 δις ευρώ.

5. Τουλάχιστον εγώ δεν διόρισα κουμπάρους, φίλους και συμμαθητές στη διοίκηση του Συνεργατισμού οι οποίοι οδήγησαν σε 5 χρόνια στο κλείσιμο ενός θεσμού με έναν αιώνα ζωής.

6. Τουλάχιστον εγώ θα σεβόμουν την επαγγελματική ιδιότητα της συζύγου μου και του συναδέλφου μου ΥΠΠ πριν εκμηδενίσω πλήρως την επαγγελματική τους επάρκεια.

7. Τουλάχιστον εγώ θα σκεφτόμουν ότι είναι το λιγότερο πρόκληση ένας κρατικός αξιωματούχος να διαφημίζει ότι προτιμά την ιδιωτική εκπαίδευση.

8. Τουλάχιστον εγώ αν ήμουν στη θέση σου δεν θα είχα τόσο θράσος!

 



Διάβασε ακόμα: Γιατί απεργώ;



 

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα στο 12ο λεπτό (αλλά και στο 14ο):

 

Πιο κάτω η ανάρτηση του Αντώνη Πολυδόρου:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ