Ετοιμαστείτε για ζέστη αυτή την εβδομάδα

Μέχρι τους 38 βαθμούς κελσίου αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρόγνωση του Kitasweather.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος.

Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά, κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές και δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός παραμένει κυρίως ηλιόλουστος.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 34 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά τα απογεύματα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη.

 

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Το απόγευμα, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει  γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν σύντομα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ