Θερμοκρασίες «φωτιά» σήμερα στην Κύπρο

Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρέτησε ημερολογιακά, ωστόσο οι ψηλές θερμοκρασίες είναι ακόμα εδώ και συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν.  


Ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι τους 43 βαθμούς κελσίου.

Καλό φθινόπωρο είπαμε;

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του kitasweather.com

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 42-43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 34 έως 36 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 36-38 στα νότια και ανατολικά παράλια, 35 έως 42 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 29 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24-26 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 41-42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 33 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 37 στα νότια και ανατολικά παράλια, 34 έως 41 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 23-24 στα παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση και θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη το πρωί και σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 31 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση και θα κυµανθεί, µέχρι την Παρασκευή, γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ