«Θέλω να πω στο γιο μου ότι είμαι ζωντανός, δεν έχω σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό»

Η ανάρτηση ενός Κύπριου πατέρα στο Facebook που μας έκανε να προβληματιστούμε.

 


Article featured image
Article featured image

Μα προβλημάτισε, αφού τα όσα καταγράφει αγγίζουν τα όρια σεναρίου ταινίας. Ωστόσο, κατά καιρούς έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει απίστευτες ιστορίες μίσους, απέχθειας και κόντρας ανάμεσα σε ζευγάρια που παίρνουν διαζύγιο και έπειτα για να εκδικηθεί ο ένας τον άλλον, χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.

Μια παρόμοια κατάσταση βιώνει και ο Π.Π, ο όποιος όπως φαίνεται μέσα από την ανάρτησή του, μετά το διαζύγιο που πήρε από τη γυναίκα του, αυτή επέλεξε να μην τον αφήνει να βλέπει το γιο τους, όχι τουλάχιστον μέχρι να βγει η επίσημη απόφαση του δικαστηρίου.

Συνεχίζοντας, ο άντρας, κάνει λόγο για ψευδείς αναφορές της γυναίκας του τόσο στο γιο τους όσο και σε άτομα της περιοχής που διαμένει ότι αυτός σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό και ο γιος τους πλέον δεν έχει πατέρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε γιατί και πως ο κ. Π.Π αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, ούτε γιατί δεν έλαβε άλλα πιο δραστικά μέσα. Ωστόσο, η ιστορία του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι τόσο για το περιεχόμενό της, αλλά για τον τρόπο που πολλοί γονείς αποφασίζουν να χωρίσουν βάζοντας στη μέση τα παιδιά τους χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες.

Για ευνόητους λόγους και παρότι η ιστορία είναι δημοσιευμένη στο Facebook, επιλέξαμε να μην δημοσιοποιήσουμε ούτε τα ονόματα του πατέρα και του γιου, ούτε τη φωτογραφία του πατέρα.

«Ονομάζομαι Π. Π και έχω ένα γιο, τον Φ. Π. Σκοπός της ανάρτησής μου αυτής είναι να διαψεύσω τα λεγόμενα της μητέρας του γιου μου και μάλιστα σε άνθρωπο της εκκλησίας στο χωριό Π. όπου βρισκόταν όλο το καλοκαίρι, ότι έχω σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ότι ο γιος μου δεν έχει πατέρα. Αυτό μου έχει αναφερθεί σήμερα 26 Σεπτεμβρίου. Ενημερώνω όλους τους φίλους στον χωριό, ότι ο Φ. έχει και θα έχει πατέρα μέχρι την τελευταία μου πνοή. Είναι τραγικό να ακούς τέτοια πράγματα τα οποία μόνο στεναχώρια μπορούν να προκαλέσουν και προβληματισμό στο τι μπορεί να συμβεί όταν ξαφνικά το παιδί αυτό ξαναδεί τον πατέρα του. Εδώ και καιρό δεν έχω αναφερθεί στο γνωστό πρόβλημα μου περιμένοντας υπομονετικά τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Όμως αυτό το μωρό κάποια στιγμή όταν θα μεγαλώσει θα πρέπει να δει και να διαβάσει ότι ο πατέρας του πάντα ήταν εκεί και δυστυχώς για κάποιους, ζωντανός. Κρίμα...».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ