«Να σας πω πρώτα ντροπή σας, τζαι μετά ότι είσαστε επιεικώς ανίκανοι»

«Εβαρέθηκα να κάμνω τον εξευρωπαϊσμένο που μιλά ευγενικά τζαι με πληθυντικούς τζαι να σας επισημαίνω τον νόμο».

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί στην Κύπρο να μην τηρούμε τις νομοθεσίες, εάν όμως τις τηρούσαμε, θα ήταν ίσως οι καλύτερες νομοθεσίες στον κόσμο. Και όχι, δεν υπερβάλλουμε καθόλου, αφού κατά γενική ομολογία η κυπριακή νομοθεσία, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Ωστόσο, η αδυναμία επιβολής τιμωρίας στους παρανομούντες, επιφέρει τη συνέχιση της μη τήρησής τους.

Όταν για παράδειγμα εδώ και χρόνια συζητάμε για το πρόβλημα της ηχορύπανσης και της οχληρίας και το πώς αυτό μπορεί να μειωθεί ή να εξαλειφθεί, αλλά εξακολουθούμε να επιτρέπουμε και να στηρίζουμε εκδηλώσεις και δράσεις που προκαλούν το πιο πάνω πρόβλημα, τότε, είναι προφανές ποιος έχει το πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Χειμώνας, κάτοικος Λεμεσού, έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις ενός χρόνου με τις τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς σχετικά με σοβαρά ζητήματα ηχορύπανσης που υπάρχουν στην περιοχή που διαμένει, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του στο Facebook, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασίες συλλογής υπογραφών για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που στην ουσία οδηγεί και τους τελευταίους κατοίκους του κέντρου σε έξωση.

«350/365 μέρες τον χρόνο ακούω μπουζούκια live έξω που το σπίτι μου 10μμ-2πμ αλλά εν σας κόφτει. Απέναντι μου έσιει ένα καφενέ που κάποτε γίνεται επίσης μπουζούκια με λάηβ, χωρίς να έσιει καν τοίχους, πάλε εν σας κόφτει.

Που την άλλη πλευρά του σπιθκιού έσιει ένα παιχνίδι που πληρώνεις 1 ευρώ για να δώκεις δυνατές ππουνιές τζαι χρησιμοποιείται –κυρίως- μετά τα μεσάνυχτα, εν σας κόφτει.

Το περασμένο σαββατοκύριακο έγινε διήμερο φεστιβάλ στην πλατεία έξω που το δωμάτιο μου, χωρίς να μας ρωτήσει/ειδοποιήσει κανένας, ούτε εμένα αλλά ούτε κανέναν της γειτονιάς, κάτω που την αιγίδα του Δήμου. Live μουσική 6μμ - 2πμ τζαι soundcheck 10πμ - 4μμ... εν σας κόφτει.

Σήμερα ξαναστήνουν πάρτι στην πλατεία, άκουσα εν οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ τζαι ότι κάμνουν το κάθε χρόνο, εν σας κόφτει

Τα ενοίκια εγίναν εξοργιστικά ακριβά για να πάω να μείνω κάπου αλλού, εν σας κόφτει

Έστειλα, τζαι εγώ τζαι οι υπόλοιποι της γειτονιάς, επιστολές, επιάσαμε τηλέφωνα τζαι είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο προσωπικά (τζαι εγώ ο ίδιος εμίλησα του), με τους υπαλλήλους του Δήμου, με τον Έπαρχο, με τον ΚΟΤ, με την αστυνομία, τζαι με τον ΟΠΕ... πάει πάνω που ένας χρόνος που ασχολούμαι με τούτο, καρτερώ ακόμα.

Εξαναέπιασα σήμερα τηλέφωνα τζαι στον Δήμο τζαι στην Αστυνομία. Η 24ώρη τηλεφωνική εξυπηρέτησή του Δήμου εν σαν αστείο. Μετά που τρία τηλεφωνήματα τζαι 15 λεπτά στην αναμονή, κανένας εν ξέρει τι γίνεται τζαι ούτε ξέρει ποιος ευθύνεται τζαι ποιος μπορεί να κάμει κάτι.

Επειδή ξέρω ότι πάλε εν θα γίνει τίποτε, τζαι επειδή εβαρέθηκα να κάμνω τον εξευρωπαϊσμένο που μιλά ευγενικά τζαι με πληθυντικούς τζαι να σας επισημαίνω τον νόμο τζαι να προτείνω τρόπους που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, να σας πω πρώτα ντροπή σας, τζαι ότι είσαστε επιεικώς ανίκανοι.

Ευχαριστώ κ Νίκο Νικολαΐδη».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ