Θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε υπόβαλε τώρα την αίτηση σου, στο IDEA

 


Είσαι νέος, φιλόδοξος επιχειρηματίας και έχεις στο μυαλό σου την «ιδέα» για μια καινοτόμο επιχείρηση;

Δήλωσε άμεσα συμμετοχή στο κέντρο καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων (startups) IDEA, το οποίο θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Το  μη-κερδοσκοπικό IDEA, ως έργο εταιρικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, έχει ως στόχο, αφενός τη δημιουργία επιτυχημένων startups στην Κύπρο και αφετέρου να συμβάλει  δυναμικά στην εμπέδωση της κουλτούρας για ανάπτυξη της  καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Κατά τους 9 μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα, θα προσφέρει σε όσους συμμετέχουν:

•ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τη δημιουργία επιχείρησης,

•μέντορινγκ  από καταξιωμένους επιχειρηματίες,

•συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικά νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ και τεχνολογίας (ICT),

•πλήρως εξοπλισμένες γραφειακές εγκαταστάσεις,

•επιχειρηματικές ευκαιρίες και επαφή με επιχειρηματίες του κλάδου τους,

•δικτύωση με άτομα-κλειδιά,

•πρόσβαση σε επενδυτές  στην κατάλληλη χρονική στιγμή

•καθοδήγηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα

•και αρχικό κεφάλαιο (seed capital) ύψους €12,000 από την Τράπεζα Κύπρου.

Ταυτόχρονα,  ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός IDEA θα αποκτά 5% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρία, εξασφαλίζοντας έτσι την επιτυχή συνέχιση του  έργου του για στήριξη  νεαρών επιχειρηματιών και στους επόμενους κύκλους.

Πρόκειται για τον 4ο κύκλο ομάδων, του IDEA, οι οποίες χωρίζονται σε μικρά γκρουπς των 2-5 ατόμων, με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Είναι ευπρόσδεκτες αιτήσεις απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, φθάνει να έχουν προοπτική να επεκταθούν διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων Financial Technology – Fintech, Culture & Arts Startups, κ.λπ.

Το IDEA  στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου και αποτελεί πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας καθώς και άλλων σημαντικών εταίρων: CIIM, Innovation/Leo Burnett, CYTA, Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε. και Deloitte Cyprus.

Το IDEA διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με το οικοσύστημα καινοτομίας τόσο στην Κύπρο, όσο και το εξωτερικό, στο Ισραήλ και στην Ευρώπη, όπου πραγματοποιούνται τακτικές επισκέψεις. Δεσμοί διατηρούνται επίσης με τις διπλωματικές αποστολές διαφόρων χωρών. και υλοποιούνται ενέργειες που αναβαθμίζουν τη χώρα στον χάρτη της καινοτομίας, σε διεθνές επίπεδο.

Οι  αιτήσεις  υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του IDEA. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.ideacy.net ή τηλεφωνήστε στο 22121670 / 22128144 / 22128165 ή στείλτε email στο [email protected]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ