Ξέρετε, κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες

Μπορείς εμείς στην Κύπρο να ανεχόμαστε και να θεωρούμε αναμενόμενους τους βανδαλισμούς και τους χουλιγκανισμούς σε δρόμους, σε γήπεδα και σε γειτονιές, από οπαδούς -κάποιων- κυπριακών ομάδων, έξω, όμως, αυτές οι πρακτικές ακόμα σοκάρουν.

Article featured image
Article featured image


Φυσικά, θα υπάρξουν και αυτοί που θα πουν «σιγά, γίνουνται τούτα σε έτσι αγώνες». Αυτό δεν είπαν κάποιοι, άλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες, παρακολουθώντας το απαράδεκτο σκηνικό μεταξύ δύο Ελληνοκύπριων γυναικών και μίας Ρωσίδας: «Έναν γυναικοκαυγά εκάμετέ τον μείζον ζήτημα».

Κι όμως, τέτοια σκηνικά δεν συνηθίζονται και δεν επιτρέπονται. Γιατί να επιτρέπεται να περπατάς στους δρόμους της δικής σου ή μίας άλλης χώρας, σαν μπουλούκι και να τραμπουκίζεις, να βρίζεις, να χειρονομείς και εν τέλει να εμπλέκεσαι σε συμπλοκή με την Αστυνομία μίας ξένης χώρας;

Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να προκαλείς αναστάτωση σε ανυποψίαστους περαστικούς και κατοίκους της πόλης που στην ουσία σε φιλοξενεί για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα; Να κυκλοφορείς με μάσκα (υπάρχουν πάντα και αυτοί) και να τρομοκρατείς με την αλλόκοτη συμπεριφορά σου.

Η απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα είναι η εικόνα της ηλικιωμένης κυρίας που παρακολουθεί από το μπαλκόνι, πραγματικά σοκαρισμένη, τα όσα διαδραματίζονται στον δρόμο.



*Το βίντεο που ακολουθεί κυκλοφόρησε σε ισπανικά Μέσα, και είναι στιγμιότυπο από τις συμπλοκές που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ανδαλουσία, όταν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με αστυνομικούς που βρίσκονταν στους δρόμους.



Sevilla vs. Apoel 03.10.2019

Apoel in Sevilla 03.10.2019 Video El Chiringuito TV

Posted by Hooligans Zone on Saturday, 5 October 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ