Οι τέσσερις νέοι Αγιορείτες Άγιοι

Την αναγραφή τους στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας ανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Article featured image
Article featured image

Ο λόγος για τους αγιορείτες οσίους Δανιήλ Κατουνακιώτης, Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Εφραίμ Κατουνακιώτης.


agios5.jpg


Όπως αναφέρει στο σχετικό άρθρο του το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, «οι στιγμές της αναγγελίας έκαναν τους αγιορείτες να δακρύσουν και να δεχτούν την αναγγελία αυτή ως μια μεγάλη ευλογία».


agios 1.jpg
Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης

agios2.png
Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

agios3.jpg
Γέρων Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης

agios4.jpg
Γέρων Δανιήλ Κατουνακιώτης


Η αναγγελία πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2019, μετά την Επίσημη Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Πιο κάτω το σχετικό ηχητικό από τη στιγμή της αναγγελίας:


Η αναγγελία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τους τέσσερις νέους Άγιους έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την είδηση (σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet) ότι ο ίδιος στηρίζει τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αφρίν της Συρίας.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, στην επιστολή του ο κ.κ. Βαρθολομαίος εύχεται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στεφθεί με επιτυχία η στρατιωτική επιχείρηση και ελπίζει πως σύντομα θα υπάρξει ξανά ειρήνη στη Συρία.

«Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία», αναφέρει και προσθέτει πως η εκκλησία προσεύχεται στον Θεό να επιστρέψει η Ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».

«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως "υπόσχεται" και το όνομά της», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ