Εικόνες βαρβαρότητας, μέσα από ένα εργαστήρι, εις βάρος ζώων

Δεν είναι υπερβολή, είναι τραγικό γεγονός.

Article featured image
Article featured image


Ένα αποκρουστικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες προερχόμενο μέσα από τις εγκαταστάσεις του Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT).

Το βίντεο κατέγραψαν μέλη της φιλοζωικών οργανώσεων που μπήκαν στα συγκεκριμένα εργαστήρια δοκιμών φαρμάκων, κοντά στο Αμβούργο, στη Γερμανία και δημοσιεύτηκε από μέλη της οργάνωσης Cruelty Free International.

Οι σκηνές είναι βάρβαρες. Σε μια περίπτωση, ένας εργαζόμενος καταγράφεται να χτυπάει το κεφάλι μιας μαϊμούς στην κάσα μιας πόρτας. Σε άλλες, αρκετές περιπτώσεις μαϊμούδες ακινητοποιούνται με «χειροπέδες» κατά τη διάρκεια των πειραμάτων.

Οι εικόνες βαρβαρότητας σε βάρος μαϊμούδων, αλλά και σκυλιών και γατιών, που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα προκάλεσαν την αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων, κάνοντας λόγο για μεθόδους που αντιβαίνουν τη νομοθεσία ώστε τα πειρματοζώα να υποφέρουν το ελάχιστο δυνατό.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν επιθεωρηθεί εννέα φορές από το 2015. Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, σε μια περίπτωση οι Αρχές επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ για χρήση νέων σκυλιών χωρίς άδεια.


Πηγή: vice.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ