Γιατί ο ουρανός της Κύπρου γέμισε με σμήνη Γερανών;

Σαν σκηνή από ταινία του Χίτσκοκ.

Article featured image
Article featured image

Ένα βίντεο που ανέβασε στη σελίδα των Καιρόφιλων Κύπρου, ο κος Πανίκος Μακρής, από την περιοχή του Ξυλοφάγου, δείχνει ένα σμήνος Γερανών να διασχίζουν τον κυπριακό ουρανό, βγάζοντας δυνατούς ήχους, προφανώς για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και δημιουργώντας ένα κάπως απόκοσμο σκηνικό που θύμιζε λίγο σκηνή από ταινία του Χίτσκοκ (δείτε το βίντεο εδώ).


geranoi.jpg


Ένα περίεργο φαινόμενο, που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Κύπρο και το οποίο έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πως προέκυψε και τι συμβαίνει, αφού στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του κ. Μακρή, αρκετοί ήταν αυτοί που επιβεβαίωσαν το γεγονός, σημειώνοντας πως και οι ίδιοι έτυχε να γίνουν μάρτυρες ενός τέτοιου σκηνικού.

Η εξήγηση δόθηκε από τη σελίδα του Bird Life Cyprus, το οποίο σε ανάρτησή του στο Facebook διευκρίνισε πως τα σμήνη γερανών που έχουν εμφανιστεί στον κυπριακό ουρανό, δεν αποτελούν σημάδι κακοτυχίας ή μεγάλων δεινών που έπονται, αλλά είναι αποτέλεσμα της απότομης κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή μας.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Bird Life, η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών φαίνεται πως δυσκόλεψε λίγο την κατάσταση για τους υπέροχους Γερανούς που μεταναστεύουν αυτές τις μέρες. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες πουλιά διέκοψαν το ταξίδι τους για να ξεκουραστούν και να τραφούν σε διάφορες περιοχές στο νησί μας, όπως οι Αλυκές Ακρωτηρίου και Λάρνακας και τα Κούκλια, μέχρις ότου καθαρίσουν οι ουρανοί. Έχετε τα αυτιά σας ανοιχτά για το συνεχές κάλεσμα τους 'κρου-κρου-κρου' - συνήθως ένα από τα πρώτα σημάδια της παρουσίας τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ