Βίντεο - ντοκουμέντο από το σημείο που σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε βίντεο από το κρησφύγετο όπου έπεσε νεκρός ο Αμπού Μακρ Αλ Μπαγκντάντι. «Πέθανε ατιμασμένος σαν σκύλος», είπε ο Τραμπ στο διάγγελμά του.

Article featured image
Article featured image

Στο βίντεο φαίνονται τα συντρίμμια και οι ζημιές από την επιχείρηση στο σημείο όπου κρυβόταν.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή πως ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε επιδρομή μελών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, στη βορειοδυτική Συρία, ένα μείζον πλήγμα σε βάρος της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Μεγάλος αριθμός» μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή που οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης, δήλωσε επίσης ο Τραμπ. «Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση.

Το Anadolu δημοσίευσε και φωτογραφίες από το σημείο της επιχείρησης.

«Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Νο1 τρομοκράτη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ήταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του. Οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον ηγέτη του ISIS ήταν χαρακτηριστικές: σκύλος, δειλός, ταπεινωμένος. πανικόβλητος.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Αμπού Μπακ αλ Μπαγκντάντι πέθανε σε ένα τούνελ κλαίγοντας. «Πέθανε ατιμασμένος σαν σκύλος», είπε ο πρόεδρος. «Σκοτώθηκε αφού έφθασε στο τέλος ενός αδιέξοδου σε τούνελ κλαίγοντας» είπε και πρόσθεσε πως ο ηγέτης του ISIS πυροδότησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος. «Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το γιλέκο του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά» δήλωσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι «Δεν πέθανε ένας ήρωας, πέθανε ένας δειλός». «Ήταν ένας αρρωστημένος αχρείος άνθρωπος και τώρα έφυγε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να τρομοκρατήσει τους άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

To διάγγελμα Τραμπ:


«Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», πρόσθεσε ο Τραμπ.


tramo.jpg


Τραμπ: «Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν πληροφορίες που βοήθησαν»

Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή που κατέληξε στον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες που βοήθησαν, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την τηλεοπτική ομιλία του από τον Λευκό Οίκο με την οποία ανακοίνωσε τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους, παρακολούθησε την επιχείρηση να εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο χάρη στις κάμερες που έφεραν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

«Ήταν σαν να βλέπουμε μια ταινία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη πως η επιδρομή δεν αλλάζει την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία. Στις αμερικανικές δυνάμεις περιλαμβανόταν η επίλεκτη Delta Force, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο μόνος που τραυματίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις ήταν ένας σκύλος, είπε ο Τραμπ.

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ