And the Oscar goes to Άντρος Ταραντίνο και Αβέρωφ Χίτσκοκ

Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων τσακώνονται με φόντο το κόκκινο χαλί των Oscar.

Article featured image
Article featured image


Μέχρι σήμερα οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, Άντρος Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου, διαφωνούσαν, τσακώνονταν και αντάλλαζαν επιστολές με φόντο το Κυπριακό, την οικονομία, τις διαφορετικές θέσεις τους σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Κόντρες που περιορίζονταν σε τοπικό επίπεδο που ενίοτε είχαν αναφορές στην Ελλάδα ή τον ΟΗΕ.

Πλέον, αυτό έχει αλλάξει, καθότι η μικρή μας νήσος κάνει διεθνή καριέρα (μέσω του Netflix), κάτι που αναγκάζει τους δύο πολιτικούς άντρες να προσαρμόσουν τον πολιτικό τους λόγο στα νέα δεδομένα για να είναι up-to-date. Και πού ξέρεις, μπορεί αύριο να παίξουν σε κάποια εκπομπή της Ellen Degeneres και να τους καλέσουν στο Λευκό Οίκο.

Ένεκα αυτού, λοιπόν, η νέα κόντρα μεταξύ των δύο πολιτικών εμπλουτίστηκε με αναφορές στη νέα ταινία του Netflix «The Laundromat» και τους επιφανείς πρωταγωνιστές της, αλλά και σε ταινίες τρόμου με πρωταγωνιστές τον κυπριακό λαό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού επηρεασμένος από την επιτυχία της ταινίας του Netflix και τις αρκετές αναφορές της στην Κύπρο, θέλησε να το εντάξει σε δηλώσεις του ενάντια στις τακτικές του ΠτΔ και της κυβέρνησης.

Έτσι έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου, και αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, εξέφρασε λύπη για τον τρόπο, όπως είπε, με τον οποίον ο ίδιος ο Πρόεδρος, αλλά γενικότερα η κυβέρνηση αντιδρά σε αυτό το θέμα (σ.σ χρυσά διαβατήρια/ξέπλυμα): «Ένα θέμα το οποίο έχει εκθέσει διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα θέμα το οποίο έχει γυριστεί σε φιλμ με όχι τυχαίους ηθοποιούς - Μέριλ Στριπ, Αντόνιο Μπαντέρας και άλλους σημαντικούς ηθοποιούς - οι οποίοι δυσφημίζουν την χώρα μας και αντί η κυβέρνηση να νιώσει την ανάγκη να χύσει άπλετο το φως της διαφάνειας και να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα, εξακολουθεί να κρύβεται και να αφορίζει όποιους της υποβάλουν ερωτήματα. Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη και πρέπει να απαντήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι η σιωπή δεν θα αφήσει το θέμα να ξεπεραστεί κι όλα καλά όλα ωραία, συνεχίζεται η ζωή μας. Επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας δυσφημίζεται διεθνώς κι αυτό οφείλεται σε ενέργειες στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης. Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη να απαντήσει ξεκάθαρα. Έχει χρησιμοποιηθεί το αεροπλάνο του Σαουδάραβα, τον οποίον είχαν πολιτογραφήσει το 2016, για μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας; Με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί; Πού έχει επενδύσει αυτός ο Σαουδάραβας; Θα ήταν χρήσιμο να μας πουν. Πού έχει επενδύσει και του έχει δοθεί το κυπριακό διαβατήριο;», είπε.


Απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο κος Κυπριανού, εν τέλει, πήρε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, και όχι από τον ΠτΔ, ο οποίος πάτησε στο ίδιο μοτίβο κάνοντας αναφορές σε ταινίες τρόμου και άλλα σκηνοθετικά τερτίπια. «Ο κύριος Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική ταινία. Οι πολίτες της Κύπρου, δυστυχώς, έζησαν την ταινία του τρόμου στο πετσί τους. Όσο και αν δεν θέλουμε να παρελθοντολογούμε, η ηγεσία του ΑΚΕΛ καταντά τόσο προκλητική που δεν μπορούμε να μη θυμίσουμε πόσο καμένη ήταν η γη, όταν τελείωσε η εφιαλτική λαίλαπα της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ», σημείωσε.

Να υποθέσουμε πως ο επόμενος καυγάς μεταξύ των δύο, θα αφορά το ποιος θα πάρει το Oscar A’ και ποιος του Β’ ανδρικού ρόλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ