Η φλόγα του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο

Ποια ημερομηνία την αναμένουμε.

Article featured image
Article featured image

Οι αξίες του μαραθώνιου κινήματος μεταφέρονται την προσεχή Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, στη Λάρνακα, με την άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.

Η Φλόγα του Μαραθωνίου της Αθήνας, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως σύμβολο της ΑIMS, θα μεταφερθεί την ερχόμενη Παρασκευή με πτήση της AEGEAN , από την Αθήνα στην αίθουσα των VIP της Skylink στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα τύχει θερμής υποδοχής, από τις αρχές της πόλης του Ζήνωνα, την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου, αθλητικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Σε μια λιτή και εντυπωσιακή τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η οποία σηματοδοτήθηκε με το άναμμα του Βωμού που βρίσκεται στην ιστορική αφετηρία του Αγώνα του Μαραθώνα, η Φλόγα του Μαραθωνίου παραδόθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, Κώστα Παναγόπουλο, στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστα Ντάλτα. Μαζί με τον κ. Ντάλτα τη Φλόγα παρέλαβαν η κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κ. Δήμος Μπουλούκος και κ. Γιάννης Μαμουζέλος.

Η Φλόγα τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, από όπου θα την παραλάβει την ερχόμενη Παρασκευή ειδική αντιπροσωπεία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για να την μεταφέρει στην Λάρνακα.

Φωτογραφία-Παραλαβή Φλόγας.jpg


Λαμπαδηδρομία στη Λάρνακα

Με την άφιξη της Φλόγας στην Λάρνακα, θα πραγματοποιηθεί σύντομο τελετουργικό και ακολούθως θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία από το αεροδρόμιο, με κατεύθυνση τις Φοινικούδες.

Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία και θα υποδεχθεί την Φλόγα.

Λαμπαδηδρόμος θα είναι και ο Δήμαρχος Λάρνακας, στελέχη της πόλης και άλλοι εκπρόσωποι φιλανθρωπικών και άλλων οργανώσεων.

Με αφετηρία την αίθουσα των VIP της Skylink στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, η λαμπαδηδρομία θα διέλθει από τους πιο κάτω δρόμους: Λεωφόρος Αρτέμιδος, Τάσου Μητσόπουλου, Πιαλέ Πασά , Εσκί Τσιαρσί , Παύλου Βαλσαμάκη, Νικολάου Ρώσσου, Ζήνωνος Κιτιέως, Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ’ ( μέχρι Radisson Blu και επιστροφή ) στην Αθηνών με τερματισμό το αμφιθέατρο του Δήμου Λάρνακας.

Εκεί, στις Φοινικούδες θα γίνει την Παρασκευή η επίσημη Τελετή Έναρξης του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και η οργανωτική επιτροπή καλεί όλο τον κόσμο να έρθει να την παρακολουθήσει στις 19:00.

Σε δηλώσεις του από την Αθήνα, μετά την παραλαβή της Φλόγας, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κώστας Ντάλτας δήλωσε: «Ήταν μία μεγάλη στιγμή για την Κύπρο, τη Λάρνακα και τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας που παραλάβαμε σήμερα εδώ στον Τύμβο του Μαραθώνα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Φλόγα. Αυτή η στρατηγική συνεργασία με την Αθήνα θα συνεχιστεί, θα αναβαθμιστεί και σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19.00 στις Φοινικούδες στη Λάρνακα για την τελετή έναρξης του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας όπου θα ανάψει ο δικός μας βωμός. Βεβαίως σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 17 Νοεμβρίου για αυτή την μεγάλη γιορτή πλέον της πόλης της Λάρνακας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ