Είδες το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Finish Line»;

Αν όχι, θα έχεις την ευκαιρία την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Article featured image
Article featured image

Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την μεγάλη γιορτή της πόλης του Ζήνωνα, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ημέρα διεξαγωγής του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, θα προβάλει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Κ-Cineplex της Λάρνακας στις 19.30 σε μία vip προβολή το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραναβέλ «O Τερματισμός-Finish Line».

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο γνωστός Κύπριος σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου Λογγίνος Παναγή. Ο Λογγίνος Παναγή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1970. Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία στις Σχολές Σταυράκου και στην Ακαδημία Famy της Τσεχίας. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερεις ταινίες μικρού μήκους και ένα θεατρικό. Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Το ντοκιμαντέρ «Finish Line» της σκηνoθέτιδας και εικαστικού Ελιάνας Αμπραβανέλ είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τηn ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο.Σύνοψη ντοκιμαντέρ
∆ιασχίζοντας την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, το νέο αυτό συναθλητικό ντοκιµαντέρ παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπροµάλληδων µαραθωνοδρόµων που δεν βιάζονται να τερµατίσουν. Ο Ιδοµενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιµο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Έλληνας µαραθωνοδρόµος, που µοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Οι τρεις τους µοιράζονται µια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιµο. Κάθε φορά που περνούν τη γραµµή του τερµατισµού, έρχονται ένα βήµα πιο κοντά στον καθηµερινό ήρωα που κρύβουν µέσα τους!

Η σκηνοθέτις
Η Ελιάνα Αµπραβανέλ είναι σκηνοθέτις, εικαστικός και µαραθωνοδρόµος. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει µεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές στα Οικονοµικά και την Ιστορία στην Ελλάδα και την Αγγλία, επέστρεψε στα θρανία, αποφοιτώντας από το τµήµα κινηματογραφικών σπουδών του New York College το 2009. Το "Roughcut", το πρώτο µεγάλου µήκους ντοκιµαντέρ της, έκανε πρεµιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης το 2013, βγαίνοντας στους κινηµατογράφους λίγους µήνες αργότερα. "Ο Τερµατισµός" είναι η δεύτερη µεγάλου µήκους δουλειά της, ένα συναθλητικό ντοκιµαντέρ για δροµείς κάθε ηλικίας που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει µε κάθε επιπλέον χιλιόµετρο, όπως και η ίδια.

Οι ταινίες της Ελιάνας Αμπραναβέλ
2016 Ο Τερµατισµός (ντοκιµαντέρ)
2013 Roughcut (ντοκιµαντέρ)
2010 Ο διακόπτης (µµ µυθοπλασία)
2008 Κέικ (µµ µυθοπλασία)

Συντελεστές
∆ιεύθυνση Φωτογραφίας και Ήχος: ∆ηµήτρης Κασιµάτης GSC
Μοντάζ: ∆ηµήτρης Πεπονής
Hχητικός Σχεδιασµός και Μίξη Ήχου: Λέανδρος Ντούνης
Associate Producer: ∆έσποινα Παυλάκη
Σενάριο, Σκηνοθεσία και Παραγωγή: Ελιάνα Αµπραβανέλ
Διάρκεια: 70 λεπτά
Παραγωγή: 2016

Info
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, K-Cineplex Λάρνακα, 19.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ