Στα 8 του μπήκε στο Πανεπιστήμιο, στα 9 ετοιμάζεται να αποφοιτήσει

Είναι 9 χρόνων, ονομάζεται Laurent Simons, κατάγεται από το Βέλγιο, έκανε τα 6 χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε… 1,5 χρόνο, φέτος ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο του, ενώ θα συνεχίσει με διδακτορικό αλλά και δεύτερο πτυχίο στην ιατρική.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν (Eindhoven University of Technology-TUE), τομέας δύσκολος ακόμη και για ενήλικους σπουδαστές.

Ο μικρός Laurent ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις σπουδές του τον Δεκέμβριο και να συνεχίσει με διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, ενώ παράλληλα θα σπουδάζει για το πτυχίο ιατρικής, είπε ο πατέρας του.


Οι γονείς του, Lydia και Alexander Simons, είπαν πως νόμιζαν ότι οι παππούδες του Laurent υπερέβαλαν λέγοντας πως έχει το χάρισμα, αλλά σύντομα οι δάσκαλοί του συμφώνησαν, καθώς παρατήρησαν κάτι πολύ ξεχωριστό πάνω του. Για να εξακριβώσουν τις ακριβείς του δυνατότητες, του έδιναν το ένα τεστ μετά το άλλο. «Μας είπαν πως είναι σαν σφουγγάρι», λένε οι γονείς.

Παρόλο που ο μικρός Laurent προέρχεται από οικογένεια γιατρών, οι γονείς του δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξηγήσουν πώς ο τόσο ιδιοφυής γιος τους καταφέρνει να μαθαίνει τόσο γρήγορα. Ωστόσο, η μητέρα του έχει τη δική της θεωρία. «Έτρωγα πολλά ψάρια στην εγκυμοσύνη», λέει χαριτολογώντας η Lydia.

Το TUE επέτρεψε στον Laurent να ολοκληρώσει τις σπουδές του γρηγορότερα από τους υπολοίπους. «Δεν είναι ασυνήθιστο. Οι ξεχωριστοί μαθητές που έχουν καλό λόγο να το κάνουν μπορούν να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα. Κάπως έτσι βοηθάμε και φοιτητές που συμμετέχουν σε αθλήματα», εξήγησε ο καθηγητής Sjoerd Hulshof. «Ο Laurent είναι απλώς καταπληκτικός, είναι ο πιο γρήγορος μαθητής που είχαμε ποτέ. Όχι μόνο είναι υπερβολικά ευφυής αλλά επίσης ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο 9χρονος Laurent είπε πως το αγαπημένο του μάθημα είναι η ηλεκτρολογία και πως επίσης «θα σπουδάσει λίγη ιατρική».

Παρόλο που καταφέρνει να μαθαίνει πιο γρήγορα οποιονδήποτε, οι γονείς του είναι πολύ προσεκτικοί και τον αφήνουν να διασκεδάζει. «Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σοβαρός. Κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει να βρίσκουμε μια ισορροπία ανάμεσα στο ότι είναι παιδί και στα ταλέντα του», λένε οι ίδιοι.

Βέβαια, σε αντίθεση με άλλα παιδιά της ηλικίας του, ο Laurent έχει ήδη καταλήξει τι θέλει να κάνει στην ζωή του: θέλει, λέει, να αναπτύξει τεχνητά όργανα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ