Πώς αναγνωρίζουμε / υποστηρίζουμε μαθητές με εξαιρετικές δεξιότητες

Ομιλία και ανοιχτή συζήτηση, σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», μεταξύ 18:00 - 20:30.

Συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια για την εκπαίδευση και τις προοπτικές εξέλιξης των ταλαντούχων παιδιών, το Center for Talented Youth (CTY) Greece σε συνεργασία με την Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) και την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) διοργανώνει στη Λευκωσία εκδήλωση με θέμα «Αναγνωρίζοντας & Υποστηρίζοντας Μαθητές με Εξαιρετικές Δεξιότητες», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, από τις 18:000 έως τις 20:30 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αμφιθέατρο Κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου ‘’Αναστάσιος Γ. Λεβέντης’’.

Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, σε περισσότερους από 5.000 μαθητές με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δεξιότητες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Είναι μέλος του European Council for High Ability (ECHA) και σύμβουλός του είναι το Center for Talented Youth του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως σε:

  • Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
  • Ερευνητές, Σχολικούς ψυχολόγους
  • Πανεπιστημιακούς των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Ψυχολογίας
  • Στελέχη εκπαίδευσης
  • ΓονείςΟι ομιλητές

Επιπλέον, οι προσκεκλημένοι ομιλητές από το εξωτερικό θα μεταφέρουν στο κοινό τις πολυετείς εμπειρίες τους και αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τις δυνατότητες αυτών των μαθητών.

Ο κεντρικός ομιλητής είναι ο Δρ Colm O’Reilly, Διευθυντής του Center for Talented Youth στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Ιρλανδία) ο οποίος θα παρουσιάσει τρόπους αναγνώρισης και υποστήριξης των μαθητών με εξαιρετικές δεξιότητες.

Τη δεύτερη ομιλία θα δώσει ο Δρ Marold Reutlinger, Ερευνητής στην έδρα της Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich Alexander, Erlangen-Nürnberg (Γερμανία) και διοικητικό στέλεχος του Παγκόσμιου Κέντρου Χαρισματικότητας στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ομιλητές, και τη συμμετοχή του κοινού, στην οποία θα πάρει μέρος και η Δρ Δέσποινα Χατζηγεωργίου-Σαματά, Εγγεγραμμένη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δρ Χάιδω Σαμαρά, Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Θεμάτων του CTY Greece. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια του CTY Greece, και ο Γιάννης Τσορμπατζόγλου, Chief Operating Officer for Planning & Innovation & Vice President for Cross Divisional Programs του Κολλεγίου Ανατόλια.

Χορηγός φιλοξενίας είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines.

Χρήσιμες πληροφορίες

- Οι ομιλίες των Dr. O’Reilly και Dr. Reutlinger θα γίνουν στα αγγλικά

- Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, ωστόσο, απαιτείται εγγραφή και κράτηση θέσης στο https://www.cty-greece.gr/el/content/cty-greece-day-conference-cyprus.

- Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

- Ώρα προσέλευσης: 18:00

- Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αμφιθέατρο Κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου "Αναστάσιος Γ. Λεβέντης" (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλατζιά, Λευκωσία).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece στο 0030 2310 398253 και στο cty@anatolia.edu.gr.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ